I bečejski poštari protestuju: Traže povećanje plate, kasni isporuka

  27 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zaposleni u dostavi Javnog preduzeća Pošta Srbije u Bečeju od danas protestuju. Tridesetak radnika koji rade dostavu pošiljki u bečejskoj pošti danas su se, nakon podele penzija na kućnim adresama, priključili protestu zaposlenih u većim poštama u Srbiji.

U Bečeju građani nisu u prilici da šalju post expres, dok obična pisma mogu da pošalju, ali pošta u Novom Sadu ih ne šalje dalje, niti ih isporučuje.

Kako smo saznali, u bečejsku poštu pisma i pošiljke stižu u smanjenom obimu i uz kašnjenje upravo zbog toga što velike pošte protestuju.
Rečeno je da će protest trajati do ispunjenja zahteva: povećanja plata i broja izvršilaca.

Novosadski poštari su juče, 26. marta, stupili u štrajk kao podrška kolegama iz Regionalnog poštansko-logističkog centra (RPLC) iz Beograda, zbog čega će narednih dana doći do kašnjenja u isporuci pošte i pošiljki. Kako se navodi u saopštenju sindikata „Poštanskih radnika“, radnici u RPLC-u odbijaju da rade, sve dok se sa osnivačem ne dogovore o povećanju plata i obezbeđivanju dovoljnog broja izvršilaca.

„Ovo nije organizovan protest od strane sindikata, a kamoli političkih partija, politika nas ne zanima, ali vrlo utiče na naše poslovanje, s obzirom na to da se generalni direktor postavlja po političkoj osnovi, a ne po stručnosti. Ovo je protest radnika koji su na rubu egzistencije. Radnika pošte ima oko 15.000, od toga je 13.000 u tehnologiji, od njih niko nema prosečnu platu u preduzeću, a od republičkog proseka smo daleko za 15.000 dinara. Ovog puta nećemo odustati“, navodi se u dopisu sindikata, koji je podržao zaposlene.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija