Odluke u ime građana: Javna preduzeća – Dobit za gubitke

  05 novembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Skupština opštine Bečej je na sednici krajem septembra dala saglasnost na odluku nadzornog odbora Javnog preduzeća Toplana o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju za 2018. godinu.

Dobit Toplane je po tom finansijskom izveštaju 2.514.860 dinara. Ostvarena dobit će se koristiti za pokriće gubitaka iz ranijih godina.

Na istoj sednici većina odbornika lokalnog parlamenta dala je saglasnost i na odluku nadzornog odbora Javnog preduzeća Vodokanal o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju za 2018. godinu u vrednosti 153.042 dinara. I u ovom preduzeću će se dobit koristiti za pokriće gubitaka iz ranijih godina.

Ista sudbina čeka i dobit Javnog preduzeća Komunalac iz 2018. godine: naime, 145.336 dinara će se koristiti za pokriće gubitaka iz ranijih godina.

Školski odbori i propisi

Bečejski parlament je krajem septembra meseca imenovala i nove školske odbore u pojedinim školama, kako se navodi, na osnovu člana 116. stav 2, 5, 6. i 13. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i člana 12. stav 1. tačka 2. Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina (nacionalni saveti treba da „aminuju“ članove školskih odbora koji su predstavnici nacionalne zajednice, u ovom slučaju, mađarske nacionalnosti. 

Novi i stari odbori

Lokalni parlament je doneo rešenje o novom školskom odboru Gimnazije u kom će zaposlene predstavljati Katarina Gavrić, Atila Galfi i Violeta Medić, roditelje Tamara Perišić, Sanja Babić Doroslovački i Boglarka Taloš, a lokalnu samoupravu Marina Vojinović, Katarina Stojisavljević i Sabina Mihalec. Danom imenovanja školskog odbora prestao je mandat prethodnom odboru u sastavu Biljana Bošković, Atila Galfi, Irina Batinić (zaposleni), Alisa Bajić, Zoltan Krajtmar, Nadežda Obadović (roditelji), Tatjana Krstić, Gabriela Potrebić Težer i Engelbert Sič Budai (lokalna samouprava).

Novi školski odbor Ekonomsko-trgovinske škole od kraja septembra radi u sastavu Branislava Ivković, Marija Hajdić, Monika Nađ Cigura (predstavnice zaposlenih), Dubravka Đakonov, Ljubica Rudan Bajić, Eva Berkeš (predstavnice roditelja), Robert Guljaš, Bojana Ninić i Alba Mehić (predstavnici lokalne samouprave). Oni su zamenili članove odbora u prethodnom periodu: Branislavu Ivković, Olgu Popović, Leu Lukač (zaposleni), Dubravku Đakonov, Zoltana Pecea, Natašu Ludajić (roditelji), Draganu Čiplić, Valeriu Berkeš i Sanju Ivkov (lokalna samouprava).

R.M. (9. deo)
Projekat „Odluke u ime građana 2019“ sufinansiran je iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
(Tekst je objavljen 18. oktobra u 785. broju Bečejskog mozaika)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija