Donacija NR Kine: U KCV stiglo pet respiratora

  20 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas je u Klinički centar Vojvodine (KCV) stiglo pet od ukupno18 respiratora koji su donacija iz NR Kine, a prema rečima predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića preostali 13 kao zaštitna oprema očekuju se tokom sutrašnjeg dana.

„Vojvodina je spremna za sve scenarije. Imali smo dovoljan broj respiratora, ali je današnja pošiljka veoma značajna za ono što nas u najgorem slučaju očekuje“, istakao Igor Mirović i još jednom pružio podršku i zahvalnost zdravstvenim radnicima koji su, kako je ocenio, u prvim redovima u borbi protiv virusa korona i uputio je apel  najstarijim sugrađanima da ostanu kod kuće, te da se dosledno pridržavaju mera koje su naložene, jer su upravo oni najugroženiji.

Predsednik Mirović, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranom Miloševićem, obišao je danas i kol-centar Medicinskog fakulteta u kom 60 studenata već nedelju dana volontira, komunicirajući svakodnevno sa građanima koji se nalaze u kućnoj izolaciji i kod kojih postoji sumnja da su bili u kontaktu sa osobama koje su obolele od virusa korona i koji su došli iz inostranstva.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija