Vlada Srbije: Zabrana kretanja od 17 do 5 časova ujutro

  22 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj (22. mart) sednici najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17 časova do 5 časova ujutru.

Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica, saopštila je Vlada Srbije.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to, kako se navodi, jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija