Sledeće nedelje: Paketi za više od 5.000 penzionera u opštini Bečej

  31 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Štab za vanredne situacije opštine Bečej je 30. marta doneo odluku da će obezbediti pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere sa prebivalištem na teritoriji opštine Bečej čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30.000 dinara.

Iz lokalne samouprave je saopšteno da će isporuka paketa za viiše od 5.000 penzionera sa teritorije opštine Bečej započeti tokom sledeće nedelje.

Pakete će pripremiti i distribuirati Crveni krst Bečej da u saradnji sa Mobilnim timom za pružanje usluga građanima starijim od 65 godina na teritoriji opštine Bečej.

Novac za pakete obezbediće predsednik opštine kao naredbodavac za izvršenje budžeta, a po predlogu Odeljenja za finansije Opštinske uprave Bečej.

Podsetimo da je Pokrajinska vlada prošle nedelje u okviru mera za ublažavanje posledica epidemije virusa korona i olakšavanja svakodnevnog života građana, preporučila svim lokalnim samoupravama u Vojvodini da obezbede sredstva za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa za pomoć penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara.

Tada je saopšteno da će pokrajina kao podršku za 19 manje razvijenih lokalnih samouprava u realizaciji ove preporuke, izdvojiti 50 miliona dinara.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija