Policijski čas u Bečeju: Građani su u svojim kućama – na ulici onaj ko mora

  31 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Većina Bečejaca je u svojim kućama u toku policijskog časa, pokazuje mini-patrola novinara Bečejskog mozaika juče i večeras.

Poslednje kršenje zabrane kretanja u toku policijskog časa, prema raspoloživim informacijama, u Bečeju desilo se 30. marta, kada su, po nezvaničnim podacima, privedene četiri osobe.

Juče od oko 17.30 do 19 časova i danas oko 21 čas bečejske ulice su bile puste.

U centru grada, na ulicama, u Novom selu, na obali Tise juče nije bilo ljudi, osim nekoliko njih koji su se vraćali sa posla i pacijenata u Dečjem dispanzeru. U okolini Doma zdravlja u centru grada nije bilo ljudi.

Na Petrovoselskom putu uočeno je nekoliko kamiona i vozilo Doma zdravlja.

Šetalište na Tisi bilo je pusto, jedan bicikl je čekao svog vlasnika.

U toku današnje večeri, oko 21 čas, na ulicama nije bilo niti ljudi, niti vozila, osim jednog policijskog punkta na Glavnoj ulici, kod zgrade Narodne biblioteke.

Oko pola devet uveče nisu uočeni pacijenti na ulazu u Dom zdravlja, mada je Ministarstvo zdravlja danas saopštilo da građani koji imaju simptome COVID-19 (povišena temperatura, kašalj, bol u grlu) treba da se odmah, bez odlaganja, upute u posebne ambulante domova zdravlja koje su opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom.

Novinar Bečejskog mozaika do 22 časa nije dobio informaciju od nadležnih u bečejskoj zdravstvenoj ustanovi o tome da li Dom zdravlja nakon današnjeg obaveštenja nadležnog ministarstva ima neke nove protokole za pacijente koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom.

Putevi ka Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu večeras oko 21 čas bili su sasvim pusti.

Pobeda je, kao i juče, usamljeno stajala na obali Tise.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija