Ministarstvo: Dva registrovana slučaja Covid 19 u Bečeju – DZ: U pitanju je greška

  16 april 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs danas (16. april) je objavljeno da su na teritoriji opštine Bečej registrovana dva slučaja zaraze koronavirusom.

Međutim, svi građani Bečeja koji su juče testirani imali su negativan nalaz, a rezultati danas testiranih još nisu gotovi, informacije su novinara Bečejskog mozaika iz Doma zdravlja.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Vojvodine nije mogao da potvrdi, niti da odbaci mogućnost da je u slučaju greška, nego je rekao da se sutra obratimo direktoru Instituta.

U Ministarstvu zdravlja niko se nije javljao na telefonske pozive novinara Bečejskog mozaika.

Nešić: Među stanovnicima Bečeja nije registrovan do sada nijedan slučaj Covid 19

„Povodom objave na sajtu IZJZ Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut” da u Bečeju ima dve osobe obolele od Covid-19,obaveštavam cenjene građane Bečeja da u DZ Bečej do 16.04.2020 nije zabeležen nijedan slučaj pozitivan na virus Covid-19, i ako je do sada izvršen veliki broj pregleda i testiranja. Iz tog razloga u kontaktu sa IZJZ Vojvodine izvršena je provera ove informacije i dobijen je odgovor da među stanovnicima Bečeja nije registrovan do sada nijedan slučaj oboljenja, kao i da u bolnicama u Vojvodini nema nijednog stanovnika Bečeja obolelog od Covid-19. Verovatno objašnjenje dato u IZJZ Vojvodine je da je u pitanju administrativna greška, to jest da se podaci kad su u pitanju oboleli koji se testiraju, povlače preko baze podataka putem JMBG, pa ako osoba nije promenila svoje mesto prebivališta, može da se desi da je oboleli ostao prijavljen sa prebivalištem u Bečeju, a faktički živi u nekom drugom gradu i da se to već dešavalo, pa je to najverovatniji uzrok ove objave na sajtu IZJZ Srbije. Ponovo molim građane Bečeja da se strogo pridržavaju svih mera propisanih tokom vanrednog stanja, da poštuju socijalno distanciranje i nose zaštitnu opremu, da bismo se i dalje pokušali što uspešnije zaštiti od širenja zaraze“, saopštila je direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija