Lokalna samouprava: Jednoglasna odluka o načelniku Opštinske uprave

  06 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Diplomirani pravnik Zoran Kovač iz Bečeja rešenjem Opštinskog veća je 13. marta postavljen za načelnika Opštinske uprave lokalne samouprave na petogodišnji mandatni period.

Opština prethodno nije raspisala konkurs za taj posao.

Kovač je načelnik Opštinske uprave od 2015. godine.

O tome zašto nije raspisan konkurs za posao načelnika Opštinske uprave, u Službenom listu opštine Bečej koji je objavljen 29. aprila navodi se da zaključkom Opštinskog veća opštine Bečej od 24.02.2020. godine Opštinsko veće je jednoglasno odlučilo da se „za postavljenje načelnika opštinske uprave opštine Bečej ne raspisuje oglas, već da se primeni odredba člana 99. stav 2. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave kojim se reguliše da službenik na položaju može posle proteka vremena na koje je postavljen, biti ponovo postavljen na isti položaj bez javnog konkursa. Takođe, je navedeno da će se načelnik Opštinske uprave Bečej postaviti na isti položaj bez javnog konkursa, ukoliko se relevantnom dokumentacijom utvrdi da ispunjava zakonom predviđene uslove za ponovno postavljenje na službeni položaj“.

Opštinsko veće je konstatovalo da je dostavljena potrebna dokumentacija o ispunjavanju uslova za postavljanje na poziciju načelnika Opštinske uprave.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija