Sednica SO Bečej: Izmena Prostornog plana, oslobađanje od plaćanja zakupnine

  26 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prostorni plan opštine Bečej izmenjen je na današnjoj sednici Skupštine opštine. Izmene se odnose na lokacije u Bečeju, Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu.

Na katastarskoj parceli 1877 u katastarskoj opštini Bačko Petrovo Selo cilj izmena je utvrđivanje nove namene za objekat „Mala zarda“, tako što se namena objekta predškolska, odnosno školska zgrada menja u multifunkcionalni centar (centar za edukaciju i okupljanje sa muzejom školstva i postavkom znamenitim ljudima Bačkog Petrovog Sela), a potrebno je i preispitivanje pravila uređenja i građenja u skladu sa ovom namenom.

Objekat „Male zarde“, koji je Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture evidentirao kao nepokretno kulturno dobro, u veoma je lošem stanju, čak je i deo krovne konstrukcije urušen.

Predsednik opštine Dragan Tošić je izjavio da će „Mala zarda“ ove godine biti rekonstruisana.

Biće utvrđena i nova namena katastarskih parcela 26986 i 26987 u katastarskoj opštini Bečej – biogasno postrojenje, kao postrojenje za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, kapaciteta 999 kW, navodi se u dokumentu Izmene i dopune Prostornog plana opštine Bečej koji je izradilo JP Zavod za urbanizam Vojvodine u maju 2020. godine.

Poslednja izmena u Prostornom planu je nova namena katastarskih parcela 13477, 13478 i 13479 u katastarskoj opštini Bačko Gradište – postrojenje za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, kapaciteta 999 MW.

Novinar Mozaika nije uspeo da utvrdi da li postoji greška u planu što se tiče kapaciteta dva postrojenja (999 kW i 999 MW), mada predstavnici opštine sa kojima smo razgovarali ne isključuju mogućnost greške, međutim, danas do 14 sati nedvosmislen odgovor na to pitanje nije dobio.

Dnevni red sednice je dva puta dopunjen, najpre predlogom odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine poslovnih prostora i površina javne namene u svojini opštine Bečej i još jednom, dan pre održavanja sednice, tačkama o konstatovanju prestanka dužnosti člana Nadzornog odbora JP Toplana iz reda zaposlenih Bratislava Martinovića, jer je u međuvremenu imenovan za direktora Turističke organizacije opštine Bečej i o imenovanju Milenka Munćana za člana Nadzornog odbora JP Toplana iz reda zaposlenih.

Usvojen je i plan prikupljanja kabastog otpada za 2020. godinu.

Odbornik GG „Samo lokalno“ Milan Bokun postavio je predsedniku opštine nekoliko pitanja, na koje je on odmah odgovorio, o tome zašto ne radi deo nove javne rasvete u Bačkom Gradištu, o prošle godine započetom pošumljavanju na teritoriji opštine, o tome kada će biti izgrađeno inkluzivno igralište iza nekadašnje zgrade robne kuće u Bečeju...

K.D.F. (Fotografija „Male zarde“: Ferenc Beretka)
Opširnije 29. maja u štampanom izdanju Bečejskog mozaika

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija