Još dva slučaja zaraze Covidom-19 u Bečeju: U bolnici jedan pacijent

  12 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

U opštini Bečej su za vikend registrovana još dva slučaja zaraze Covidom-19 brzim testovima u Domu zdravlja Bečej, oba građanina su upućena u Klinički centar Vojvodine, a jedan je u međuvremenu vraćen u Bečej, rečeno je novinaru Bečejskog mozaika iz lokalne samouprave.

Iz Doma zdravlja u toku vikenda nije izdato zvanično saopštenje o epidemiološkoj situaciji u opštini.

Poslednji zvanični podaci iz Doma zdravlja su od 8. jula, kada je direktorka zdravstvene ustanove Kosana Nešić u odgovoru na zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja redakcije Bečejskog mozaika navela da su dva pacijenta testirana u Institutu za javno zdravlje Vojvodine bila pozitivna na PCR testu, te da jednom pacijentu (i njegovim kontaktima) ističe izolacija od 14 dana, a drugom traje.

Što se tiče testiranih u Bečeju brzim testovima, do 8. jula su tri osobe bile pozitivne na Covid-19. Do tog trenutka, napisala je Nešić, na teritoriji opštine Bečej 10 osoba je bilo u izolaciji, „to su svi ukupno i oni testirani i oni koji do sada nisu testirani, a biće onda kad bude trebalo prema protokolu, plus njihovi bliski kontakti (porodica, ukućani). Njihovo se zdravstveno stanje svakodnevno nadzire od strane izabranih lekara“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija