Zvaničan broj slučajeva u Bečeju: Od kraja juna do danas 18 pozitivnih na Covid-19

  14 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

U poslednja 24 časa (od 13. jula do 14. jula do 13 sati), u Domu zdravlja Bečej je serološkim testom testirano 17 osoba, od njih su dve osobe pozitivne na Covid-19.

Dom zdravlja nema informacija o tome da je bilo koji građanin opštine Bečej testiran PCR testom od juče do danas u Novom Sadu ili Beogradu, piše u odgovoru direktorke Doma zdravlja Kosane Nešić na današnji zahtev Bečejskog mozaika za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

Od početka novog talasa pandemije koronavirusa, od 25. juna do danas, na teritoriji opštine Bečej registrovano je 16 ljudi koji su bili pozitivni na Covid-19 na brzom testu (jedino se taj test radi u Domu zdravlja) i još dve osobe koje su bile pozitivne na PCR testu.

Nešić navodi i da je u bolnicu pre pet dana primljena jedna osoba sa simptomima Covid infekcije, te da na teritoriji opštine nema preminulih od Covida.

Prema današnjim zvaničnim podacima iz Doma zdravlja, u četrnaestodnevnu izolaciju je, prema protokolu, od 27. juna do 14. jula bila stavljena 41 osoba i još i kontakt tih osoba.

„Izabrani lekari svakodnevno telefonski kontrolišu zdravstveno stanje osoba u izolaciji, a ako misle da se izolacija ne poštuje, prijave se Sanitarnoj inspekciji Novi Sad, koja onda preduzima mere iz svoje nadležnosti“, navela je direktorka Doma zdravlja.

Ona je dodala da će Dom zdravlja od 14. jula, na zahtev komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bečej koji je danas upućen zdravstvenoj ustanovi, štab na dnevnom nivou informisati o broju testiranih i suspektnih lica na Covid-19.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija