Rekonstrukcija ulice Zoltana Čuke: Rok za izgradnju „nove“ ulice sredina septembra

  17 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pripremni radovi za rekonstrukciju 173 metra ulice Zoltana Čuke od Trga Čilag do Glavne započeti su 16. jula, a rok za završetak radova je 14. septembar.

Cena rekonstrukcije te deonice je 33,5 miliona dinara bez PDV-a.

Odluka o dodeli ugovora izabranoj grupi ponuđača koju predvodi „Solaris pro-ing“ d.o.o. iz Kaća (članovi grupe su još „Katago construction“ d.o.o. iz Rume, „021 NS Eco futura“ d.o.o. iz Kaća i „Selma“ d.o.o. iz Subotice) u postupku javne nabavke doneta je u februaru 2020. godine.

Potom je neizabrani ponuđač, Građevinsko preduzeće „Graditelj NS“ iz Novog Sada (nastupio je takođe sa grupom ponuđača) zatražio zaštitu prava, a nakon okončanja te procedure je predsednik opštine 1. juna 2020. godine doneo novu odluku o dodeli ugovora prvobitno izabranom ponuđaču za rekonstrukciju ulice Zoltana Čuke, koji je za taj posao ponudio cenu od 33,5 miliona dinara bez PDV-a, dok je grupa ponuđača na čelu sa firmom „Graditelj NS“ podneo ponudu vrednu 32,4 miliona dinara bez PDV-a.

U postupku javne nabavke nije izabrana jeftinija ponuda, jer, kako se navodi u dokumentaciji, taj ponuđač nije ispunjavao uslove u pogledu poslovnog kapaciteta.

Izabrani izvođač se obavezuje da radove koji su predmet ugovora izvede u potpunosti i preda naručiocu, opštini Bečej na upotrebu u roku do 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Ugovor je potpisan sredinom juna meseca.

Nakon rekonstrukcije, ulica Zoltana Čuke treba da ima novi kolovoz, parkinge, kolske ulaze, sistem odvodnjavanja… U toj ulici predviđena je i rekonstrukcija vrelovoda.

Nadzor radova obavlja „In-projekt“ iz Novog Sada.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija