Na putu između Srbobrana i Bečeja: Isečen deo drvoreda kod Radičevića

  25 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Na putu između Srbobrana i Bečeja, kod naseljenog mesta Radičević u opštini Bečej ovih dana je isečen deo drvoreda pored puta. Na tom potezu je do 25. jula isečeno oko 200 stabala – oko 80 komada je isečeno do panja, a 105 komada dopola, te je na taj način delimično uništen vetrozaštitni pojas.

Redakcija Bečejskog mozaika u toku današnjeg dana dobila je informaciju iz lokalne samouprave da je seča verovatno obavljena u režiji Javnog preduzeća Putevi Srbije.

U lokalnom Javnom preduzeću Komunalac rečeno je da to preduzeće nije seklo stabla na putu između Srbobrana i Radičevića.

Može se pretpostaviti da je razlog seče stabala moguća izgradnja saobraćajnice o kojoj je bilo reči u ranijem periodu, međutim, na sajtu Javnog preduzeća Putevi Srbije nalazi se obaveštenje od 25. maja ove godine da je to preduzeće 12. maja donelo odluku o obustavi postupka javne nabavke u otvorenom postupku usluga, Studija opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice I B reda, granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Kikinda – granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo), usluge tehničkog projektovanja u građevinarstvu za niskogradnju, koja je raspisana 25. februara.

Procenjena vrednost obustavljene javne nabavke bila je 300 miliona dinara bez PDV-a.

Eventualna izgradnja brze saobraćajnice ne bi trebalo da bude razlog da se drva iseku, tim pre što je javna nabavka o izradi studije opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice obustavljena.

Javna nabavka je obustavljena, navodi se na sajtu Puteva Srbije, jer do roka predviđenog za podnošenje ponuda na pisarnicu naručioca nije pristigla ponuda niti jednog ponuđača.

O tome kada će postupak nabavke ponovo da bude sproveden, na sajtu Puteva Srbije piše da će na osnovu člana 53. u vezi člana 32. Zakona o javnim nabavkama biti doneta nova odluka o pokretanju postupka uz objavljivanje poziva za podnošenje ponuda na Portalu javnih nabavki, internet stranici Naručioca (Putevi Srbije) i na Portalu službenih glasila Republike Srbije i baza propisa...

Do 25. jula na sajtovima Puteva Srbije i Portala javnih nabavki nije objavljena nova javna nabavka za izradu Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice I B reda, granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Kikinda – granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija