Bečej: Zvanično jedan novi slučaj kovid-19 na brzom testu, 10 na PCR testovima

  06 avgust 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U poslednja 24 časa (od 5. do 6. avgusta) u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej brzim testom je testirano 6 osoba, od kojih je jedna pozitivna na koronavirus.

Ukupan broj pozitivnih na kovid-19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja na brzom testu od početka ovog talasa epidemije u opštini Bečej je 89, navodi se iz Štaba za vanredne situacije opštine Bečej, koji se poziva na podatke dobijene iz Doma zdravlja Bečej.

U poslednja 24 časa, pristiglo je 13 rezultata PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine od kojih je 10 osoba pozitivno, a tri su negativne na kovid-19.

U poslednja 24 časa nijedna osoba nije upućena na hospitalizaciju, a po dosad objavljenim zvaničnim podacima, od početka ovog talasa epidemije ukupan broj pacijenata upućenih na hospitalizaciju je bio 15.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi kao i osobe za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Uprkos tome što je redakcija Bečejskog mozaika u više navrata tražila, medijima se i dalje ne saopštava broj građana u izolaciji i broj oporavljenih od kovida-19, kao i ukupan broj zaraženih na teritoriji opštine, naime, navodi se samo ukupan broj pozitivnih na brzim testovima, a tom broju nije pridružen ukupan broj onih koji imaju pozitivan rezultat na PCR testu, mada su ti građani prethodno uradili brzi test.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija