Bečejski parlament zaseda u ponedeljak: Ostavke i mandati novim odbornicima

  24 septembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na drugoj sednici bečejskog parlamenta u novom sazivu u ponedeljak, 28. septembra, trebalo bi da bude doneto niz rešenja o prestanku mandata odbornicima koji su na prethodnoj sednici izabrani na opštinske funkcije.

Predsednik opštine Dragan Tošić, njegova zamenica Svetlana Vuletić, članovi Opštinskog veća Dalila Dujaković (izborna lista SNS), Emeše Dečov Đere i Balaž Serda (izborna lista SVM) više neće biti odbornici u Skupštini opštine.

Osim njih Kosana Nešić (izborna lista POKS) i Tatjana Mitić (izborna lista SNS) takođe neće nastaviti da obavljaju odborničke funkcije, jer su obe podnele ostavke, Nešić 21. avgusta, na dan kada je održana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta, a Mitić 26. avgusta.  

Mandati bi trebalo da budu potvrđeni novim odbornicima, Željku Kovačevu, Saši Mariću, Verici Ilić, Miomiru Pelengiću (izborna lista SNS), Žoltu Kovaču, Renati Kalapoš (izborna lista SVM) i Zorici Đumić (izborna lista POKS).

Na dnevnom redu sednice je i donošenje Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bečej za 2020. godinu, ali i nekoliko rešenja o otuđenju ili o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta javne svojine opštine Bečej u Bačkom Petrovom Selu i Bečeju i o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu opštine Bečej neposrednom pogodbom.

Odbornici bi trebalo da daju pozitivno mišljenje za vršenje više funkcija Ljubomiru Stanišiću kome je 21. septembra potvrđen mandat odbornika u Skupštini Grada Novog Sada, a od sredine 2017. godine je član i Nadzornog odbora JP Toplana u Bečeju.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija