Pandemija koronavirusa: U opštini Bečej proglašena je vanredna situacija

  16 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je na osnovu jučerašnjeg predloga Štaba za vanredne situacije opštine proglasio vanrednu situaciju na teritoriji opštine Bečej.

Odluka o vanrednoj situaciji stupa na snagu danas, 16. novembra, dan nakon objavljivanja u Službenom listu opštine Bečej – na sajtu opštine objavljen službeni list nosi jučerašnji datum.

Vanredna situacija se proglašava zbog elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti kovid-19 a radi sprovođenja preventivnih i operativnih mera zaštite bezbednosti i zdravlja stanovništva.

O sprovođenju ove odluke staraće se opštinski Štab za vanredne situacije opštine Bečej.

Od 15. novembra stupile su na snagu dan ranije donete mere Štaba za vanredne situacije kojima je zabranjeno okupljanje više od 5 osoba na javnim mestima u otvorenom i zatvorenom prostoru, u zatvorenim prostorima obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke distance od 1,5 metara, ugostitelji mogu da rade do 21 čas itd. Više informacija o merama na https://becejski-mozaik.co.rs/vesti/12588-nove-mere-u-beceju-zabranjena-javna-okupljanja-skraceno-radno-vreme-ugostitelja.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija