Izmene zaključka Opštinskog štaba: Radno vreme prodavnica do 21 čas

  16 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej danas (16. novembra) doneo je zaključak o izmeni svog zaključka donetog pre dve dana.Tada donete mere su pre svega precizirane, s tim što od sutra prodavnice ne mogu da budu otvorene do 23 časa, nego do 21.

Po promenjenim pravilima u prodavnicama u kojima se obavlja trgovina na malo (supermarketi i druge nespecijalizovane prodavnice, razne specijalizovane prodavnice i slično) obavezna je dezinfekcija rukohvata potrošačkih kolica i korpi, a broj potrošača se ograničava prema kriterijumu u zavisnosti od kvadrature na 4m2 po potrošaču.

Pored navedenog, u prodavnicama je obavezno nošenje zaštitnih maski, sprovođenje mera dezinfekcije, kao i isticanje obaveštenja o maksimalnom broju potrošača koji mogu istovremeno boraviti u tom prodajnom objektu.
Odgovorna lica u ovim objektima dužna su da obezbede kontrolu ulaska potrošača.

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 čas do 5 časova narednog jutra, izuzev radnog vremena apoteka i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Pravna lica i preduzetnici dužna su da odrede lice koje je odgovorno za poštovanje mera nošenja lične zaštitne maske (korona redar), izuzev onih pravnih lica i preduzetnika koji imaju do troje zaposlenih.

Zabranjuju se masovna okupljanja (proslave, rođendani, venčanja…) gde je više od 5 ljudi u zatvorenom prostoru ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radnog vremena ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, tako da ti objekti i noćni klubovi neće raditi od 21 čas do 5 časova narednog dana.

Ograničava se broj gostiju za jednim stolom na 2, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova, ograničava se nivo buke ispod 40 decibela kako bi se izbeglo vikanje i glasan govor.

Obavezno nošenje maski za goste osim kad uzimaju hranu i piće, pojačana dezinfekcija i čišćenje prostorija, čišćenje i brisanje stolova, naslona stolica koji se dodiruju rukama i šankova. Obezbeđenje broja gostiju u zavisnosti od kvadrature na 4m2 po gostu.

Preporučuje se svim građanima opštine Bečej koji proslavljaju krsnu slavu u svojim domovima da je proslave u krugu porodice u cilju smanjenja mogućnosti zaražavanja i prenosa virusa kovid-19.

Mere se primenjuju od 17. novembra, a Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej naložena je mera pojačanog nadzora nad primenom mera

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija