Još 32 osobe pozitivne na kovid-19: Zaraženi i u Gerontološkom centru

  19 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti Doma zdravlja brzim testom je testirano 15 građana od kojih je 4 pozitivno na kovid-19.

Urađeno je 34 antigenskih testova od kojih je 21 pozitivan.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine stiglo je 14 rezultata PCR testa od kojih je 7 pozitivno na kovid- 19.

U poslednja 24 časa uzorkovano je 41 PCR test i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej na današnji dan registrovano je 83 aktivna slučaja zaraženih kovidom-19.

Ukupan broj pozitivnih na kovid-19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja na brzom testu od sredine juna do 19. novembra u opštini Bečej je 226.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u današnjem saopštenju o zaraženima u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih navodi da je na današnji dan potvrđeno prisustvo virusa kovid-19 kod 431 korisnika i 294 zaposlena.

Na listi ustanova u kojima ima zaraženih nalazi se i Gerontološki centar u Bečeju, ali nema podataka o njihovom broju, niti o tome da li je reč o zaposlenima ili korisnicima. Prema nezvaničnim informacijama redakcije Bečejskog mozaika, u Gerontološkom centru zaraženo je 4 korisnika i jedan zaposleni (testirani PCR testom).

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija