Zvanični podaci o kovid-19 u Bečeju: Dve osobe u bolnici, 7 pozitivnih na PCR testu

  21 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U poslednja 24 časa stiglo je 15 rezultata PCR testa od Instituta za javno zdravlja Vojvodine, od kojih je 7 pozitivno na kovid-19.

U poslednja 24 časa dve osobe su upućene u bolnicu sa teritorije opštine Bečej, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej.

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti Doma zdravlja urađeno je 10 antigenskih testova i svi su negativni.

PCR testiranje danas nije rađeno, takođe nije bilo testiranja brzim testom.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej na današnji dan registrovano je 148 aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19.

Podsetimo da je juče bilo 107 aktivnih slučajeva zaraženih, a u aktivne slučajeve, prema informacijama redakcije Bečejskog mozaika, osim PCR pozitivnih ubraja se i broj onih koji su pozitivni na antigenskim testovima.

Gerontološki centar u Bečeju se nalazi na listi ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih u kojima ima zaraženih koronavirusom a koju vodi Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali se ne navodi o kom broju je reč. Po informacijama redakcije 19. novembra u Gerontološkom centru bilo je pet zaraženih (četiri korisnika i jedan zaposleni).

Ukupan broj pozitivnih na kovid-19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja na brzom testu, od sredine juna do 21. novembra u opštini Bečej je 235.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija