Sportski centar „Đorđe Predin-Badža“: Plivačko opismenjavanje

  07 februar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Od oktobra prošle godine na bazenima sportskog centra održava se besplatna škola plivanja za mališane uzrasta od 3 do 11 godina koju organizuju Plivački klub Bečej i Vaterpolo klub Bečej u saradnji sa Savezom sportova opštine Bečej.

Do sada je „diplomirala“ jedna grupa polaznika, dok će završni ispit za sledeću grupu, odnosno svečana provera savladane veštine plivanja, biti u četvrtak, 13. februara. Pored diplome, novopromovisani plivači dobijaju slatkiš i majicu s natpisom „Ja znam da plivam“. Školu plivanja trenutno pohađa osamdesetak mališana, a sa njima radi četvoro trenera – Dijana Berak, Aniko Lukač Bali, Sebastijan Sabo i Zoran Jerković.
Škola obuhvata dva programa – obuku neplivača i obuku tehnika plivanja. Obuka neplivača podrazumeva navikavanje na vodu i obučavanje plivanja, i traje dva meseca, ukoliko dete dolazi na časove pet puta nedeljno, odnosno tri meseca, ukoliko dolazi tri puta nedeljno. Polaznik izlazi na završni ispit tek kada se proceni da je spreman za polaganje, a to znači da je u stanju da samostalno prepliva 25 metara proizvoljnom tehnikom, da izroni predmet iz vode dubine koja je jednaka njegovoj visini i da izvede skok u vodu.
Obuka tehnika plivanja traje jednu, odnosno dve godine. Osnovni nivo podrazumeva savladavanje tri tehnike (kraul, leđno i prsno), kao i početne korake tehnike delfin i skoka na glavu. Napredni nivo podrazumeva usavršavanje sve četiri tehnike, skoka na glavu i okreta. Nakon savladavanja sve četiri tehnike plivanja, prema predviđenim standardima, dete je spremno za takmičarsko plivanje i/ili vaterpolo.
Upis u besplatnu školu plivanja je stalno otvoren, a za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 063-521-261.

I.K.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija