Obustava rada advokata: Advokati otvorenim pismom zovu Vučića na razgovor

  25 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Djordjević uputio je u sredu premijeru Aleksandru Vučiću otvoreno pismo u kome ga poziva na direktan razgovor radi rešavanja problema koji su doveli do obustave rada advokata.

 

"Ministar pravde (Nikola Selaković) nije želeo ni hteo da predupredi uzroke koji su doveli do obustave rada advokata a nakon što je štrajk počeo, nije želeo te uzroke da otkloni. Zato smatramo da jedino razgovor sa Vama može biti konstruktivan i dovesti do rešenja problema koji su prouzrokovali naš protest", navodi se u pismu upućenom premijeru Vučiću.

Prema rečima predsednika Advokatske komore, predstavnici te profesije žele razgovore i pregovore, ali ministarstva pravde i finansija nisu uvažili primedbe advokata kad je reč o usvajanju i primeni Zakona o javnom beležništvu i odredbama poreske politike koja se primenjuje na njih.

"Ministar pravde je odbio da na bilo koji način razgovara o izmenama Zakona o javnom beležništvu. Umesto toga, uputio je Advokatskoj komori dopis u kome na ultimativan način zahteva okončanje protesta. To pismo, puno nekompetentnosti i nepoznavanja osnovnih principa na kojima počiva advokatura, predstavlja demonstraciju neznanja koja ne može biti dopuštena ministru", navodi se u pismu koje je potpisao Djordjević.

Beta (24. septembar 2014.)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija