Skuplji gas u Srbiji: Poskupljenje u Bečeju 5,7 odsto

  07 februar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zbog rasta kursa dolara gas će u Srbiji od 2. marta poskupeti za domaćinstva 5,6 odsto, a kod Srbijagasa za 13 odsto, saopštila je Agencija za energetiku Republike Srbije.

Nakon ovog poskupljenja uprosečena cena gasa za domaćinstva kojima je snabdevač Srbijagas biće 52,4 dinara po metru kubnom, a kod svih ostalih distributera 53,2 dinara po metru kubnom (bez PDV).
Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na odluke o novim cenama gasa za 33 javna snabdevača.

U preduzeću „Gas“ d.o.o. Bečej navode da je promena cene gasa za ovo preduzeće kao javnog snabdevača uslovila i promenu cene za krajnje korisnike na teritoriji opštine Bečej i ona će za domaćinstva iznositi 51,45 dinara, a za ostale potrošače 49,31 dinara po metru kubnom gasa.

„S obzirom na to da je došlo do promene cene gasa od strane Srbijagasa prema svim distributerima za više od 3 posto, Agencija za energetiku je nama, javnim snabdevačima, sugerisala da saglasno našim pravima i metodologiji izvršimo promenu cene. Skupština našeg društva je 27. januara donela odluku o povećanju cene za 5,7 posto, a Agencija za energetiku je na tu odluku dala saglasnost 30. januara. Nova cena gasa za domaćinstva će biti 51,45 dinara umesto dosadašnjih 48,63 dinara po metru kubnom, a za ostale 49,31 dinara umesto 46,49 dinara po metru kubnom. Nove cene će biti u primeni od 2. marta, s tim da će računi za februar mesec biti po starim cenama zaključno sa 1. martom, a naredni obračunski period će biti od 2. marta“, objasnio je direktor preduzeća za distribuciju gasa „Gas“ d.o.o. Bečej Radoslav Ivanović.

Lj.M.

 

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija