Saradnja opština Darda i Bečej: Dogovor o zajedničkom učešću u IPA programima

  23 mart 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici opštine Darda iz Hrvatske boravili su u radnoj poseti opštini Bečej tokom koje je dogovoreno zajedničko učešće u IPA programima prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske, saopšteno je 20. marta na konferenciji za novinare.

Načelnik opštine Darda, Anto Vukoje je rekao da opština Darda već osam godina učestvuje u povlačenju sredstava iz evropskih fondova, sa kojima je realizovala brojne projekte za unapređenje kvaliteta života građana, te da je spremna da pruži opštini Bečej i tehničku i svaku drugu pomoć, kao i da učestvuje u lobiranju. On je istakao da Evropska unija najviše novca daje za oblast zaštite životne sredine, za saniranje divljih deponija, kupovinu komunalne opreme, zatim za vodosnabdevanje, za ruralni razvoj, izgradnju infrastrukture, te da su to oblasti u kojima vidi saradnju sa opštinom Bečej, a posebno u oblasti vodosnabdevanja gde su već postignuti dogovori.
Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je rekao da pored namere da dve opštine sarađuju prilikom konkurisanja ka IPA fondovima, želja obe opštine je da se uspostavi saradnju i u ekonomskoj, socijalnoj i kulturnoj oblasti.
Načelnik opštine Darda Anto Vukoje i predsednik opštine Bečej Vuk Radojević potpisali su i protokol o saradnji opština Bečej i Darda kojim je definisan i zajednički nastup ka IPA fondovima.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija