Gradsko pozorište: Nezaboravan koncert Šerbedžije u Bečeju

  03 april 2015
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Poznati glumac i šansonijer Rade Šerbedžija održao je sinoć (2. aprila) koncert u Gradskom pozorištu u Bečeju na kom ga je publika i dočekala i ispratila ovacijama.

Uz muziku, stihove i vino Šerbedžija je sa grupom „Zapadni kolodvor“ bečejskoj publici priredio nezaboravno muzičko-poetsko veče koje je započeo pesmom sa novog albuma „Vrijeme je, draga, vrijeme je“. Konstatujući da mu je prosto neverovatno da po prvi put gostuje u Bečeju, s obzirom na to da je jedno vreme živeo i u Subotici, otkrio je da je ipak u ovu varošicu na Tisi privatno dolazio u posetu svojoj rodbini koju je pozdravio među publikom.

Tokom dvosatnog koncerta poznati glumac i sa holivudskom karijerom, pesnik, sjajan recitator i dobar pevač kombinovao je šansone, romske balade, poeziju, prepričavao anegdote, glumio, u nekim trenucima i dirigovao bendom… Pored pesama sa svog albuma bilo je tu i pesama Arsena Dedića, Džonija Štulića, ali i šansone „Devojko mala“, „Panonske trešnje“, a publika je imala priliku da vidi i neke od najefektnijih glumačkih momenata kada je slomio čašu nakon izgovorenih Disovih stihova ostavljajući je bez daha. Ovacijama je bečejska publika Radeta Šerbedžiju dva puta vraćala na bis koji ju je počastio recitovanjem stihova pesama „Čekaj me“ Konstantina Simonova i neprevaziđene „Ne daj se Ines“, a koncert je završio, kako je rekao, omiljenom pesmom Nikole Tesle „Tiho noći“ koju je publika na nogama pevala zajedno s njim.

Lj.M.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija