Dom zdravlja Bečej: Siniša Šijačić je podneo ostavku

  04 septembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direktor Doma zdravlja Siniša Šijačić podneo je 15. avgusta ostavku na tu funkciju. U obrazloženju koje je Šijačić uputio lokalnoj samoupravi nisu navedeni razlozi ostavke, a 21. avgusta ona je razmatrana i na sednici Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose lokalne samouprave.

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja, do imenovanja direktora po konkursu, a najduže na period od šest meseci, na sednici Skupštine opštine 31. avgusta imenovana je Kosana Nešić, doktorka medicine, specijalista pedijatrije.
Podsećamo da je do sa-da aktuelnom prvom čoveku Doma zdravlja mandat trebao da istekne u aprilu 2016. godine s obzirom na to da ga je Skupština opštine Bečej na tu funkciju imenovala 26. aprila 2012. godine. U javnosti su se već ranije pojavile informacije da će Šijačić podneti ostavku, ali na nedavno održanoj konferenciji za novinare o ulaganjima u Domu zdravlja on nije hteo da odgovara na novinarska pitanja o eventualnoj ostavci, uz komentar da je to više političko pitanje i da predstavnici lokalne samouprave „imaju moju ostavku koju u svakom momentu mogu da aktiviraju, teoretski mogu da ostanem duže, mogu da ostanem do kraja mandata i mogu da ostanem kraće, a po svemu sudeći ostaću kraće. Koliko sam obavešten, pre sledećih izbora će lokalna samouprava menjati direktora“, rekao je Siniša Šijačić.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija