Kreativne radionice: Mirišljavo licidarsko srce

  02 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mađarsko kulturno društvo „Petefi Šandor“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova organizuje kurs „Mirišljavo licidarsko srce“.

„Na konkursu smo dobili bespovratna sredstava za podršku programima i aktivnostima sa ciljem unapređenja položaja žena u ruralnim sredinama. Cilj našeg projekta je da se omogući ženama koje su ostale bez posla da nauče osnove licidarstva. Cilj je obnavljanje starog zanata i učenje pravljenja i ukrašavanja medenjaka za razne praznike, prilike i manifestacije. Radionice će voditi licidarka iz Bečeja Elvira Serda. Medenjaci bi mogli da se prodaju kao suveniri i pokloni. Učesnice će posle završetka programa steći osnovno znanje o ovom zaboravljenom zanatu, a dobile bi i mogućnost prodaje svojih proizvoda, odnosno izvor zarade“, rekla je Klara Nađ, sekretarica MKD „Petefi Šandor“.
Radionice će se održavati u prostorijama MKD „Petefi Šandor“ u Bečeju, na adresi Nikola Tesla 38. Organizatori očekuju prijave zainteresovanih žena iz opštine Bečej do 9. oktobra na telefon 021/6910-556 svakog radnog dana od 8 do 13 časova, ili lično u kancelariji MKD „Petefi Šandor“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija