Novi auto za školu „Zdravko Gložanski“: Preduslov da odeljenje u Radičeviću radi

  07 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ odnedavno raspolaže novim automobilom koji je namenjen prvenstveno za prevoz nastavnog kadra kako bi se nastava u školi u Radičeviću nesmetano odvijala.

Ključeve novog automobila „škoda Fabia“ direktorici škole Suzani Đukić 3. oktobra uručili su predsednik opštine Vuk Radojević i kum škole Dragan Knežev, vlasnik firme „Knot autofleks“, koji je i pomogao da se školi kupi automobil čija je vrednost 1,2 miliona dinara. Deo novca, 500.000 dinara, je obezbeđen na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, 400.000 dinara je od lokalne samouprave, a 300.000 dinara je donirala firma „Knot autofleks“.
Prema rečima Suzane Đukić, Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ je jedina škola u opštini koja ima po jedno odeljenje svakog razreda u Radičeviću i svakodnevan prevoz nastavnog osoblja je neophodan, a postojeći auto je dotrajao i postao nebezbedan.
„Ovim smo rešili veliki problem, jer je putovanje nastavnika jedan od preduslova da izdvojeno odeljenje u Radičeviću ostane da radi sa svih osam razreda i da ne dođe do spajanja odeljenja, i na ovaj način je obezbeđeno da nastava nesmetano funkcioniše. Auto je registrovan i od 5. oktobra nastavnici putuju s njim na nastavu u Radičević“, izjavila je Đukić.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija