Škola „Zdravko Gložanski“: Novi automobil za odeljenje u Radičeviću

  16 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ odnedavno raspolaže novim automobilom koji je namenjen prvenstveno za prevoz nastavnog kadra kako bi se nastava u školi u Radičeviću nesmetano odvijala.

Ključeve novog automobila „škoda Fabia“ direktorici škole Suzani Đukić 3. oktobra uručili su predsednik opštine Vuk Radojević i „kum“ škole Dragan Knežev, vlasnik firme „Knot autofleks“, koji je i pomogao da se školi kupi automobil čija je vrednost 1,2 miliona dinara. Deo novca, 500.000 dinara, obezbeđen je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, 400.000 dinara je platila lokalna samouprava, a 300.000 dinara je donirala firma „Knot autofleks“.
Suzana Đukić je rekla da je Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ jedina škola u opštini koja ima po jedno odeljenje svakog razreda u Radičeviću i svakodnevni prevoz nastavnog osoblja je neophodan, a postojeći auto je postao nebezbedan.
„Ovim smo rešili veliki problem, jer je putovanje nastavnika jedan od preduslova da izdvojeno odeljenje u Radičeviću ostane da radi sa svih osam razreda i da ne dođe do spajanja odeljenja, i na ovaj način je obezbeđeno da nastava nesmetano funkcioniše. Auto je registrovan i od 5. oktobra nastavnici putuju s njim na nastavu u Radičević“, izjavila je Đukić.
Predsednik opštine Vuk Radojević je istakao da je kupovina automobila za školu dobar model saradnje lokalne samouprave, privrednika i budžetskih korisnika od kojih treba da krene inicijativa.
„U prethodnom periodu je zaista značajan broj investicija sproveden u Osnovnoj školi ’Zdravko Gložanski’, a osnovni razlog za to je aktivizam i proaktivna uloga pre svega direktorice i njenih saradnika. Ovo može da bude apel i svim direktorima ustanova u opštini Bečej da samo svojim aktivnim pristupom i u neprestanoj komunikaciji sa lokalnom samoupravom i sa preduzetnicima mogu da dođu do rezultata, ali i pokazatelj ostalim lokalnim privrednicima i preduzetnicima kako mogu da pomognu razvoju lokalne zajednice u kojoj svi živimo, radimo i ostvarujemo profit, jer zajedničkim snagama možemo mnogo toga da uradimo“, rekao je Radojević i zahvalio se Draganu Kneževu za sve što čini za lokalnu zajednicu, a taj angažman ga je kvalifikovo za godišnju nagradu opštine Bečej.
„Prepoznali smo našu ulogu da kao privredni subjekat koji posluje u Bečeju, pored toga što zapošljavamo radnike i ostvarujemo profit za nas, delom taj profit i vraćamo lokalnoj zajednici. Ove godine, firma ’Knot’ je kao kum škole imao poseban razlog da prati sve akcije u školi ’Zdravko Gložanski’, ali podržavamo i druge škole na teritoriji opštine Bečej, sportska društva, kulturne i sve druge aktivnosti lokalnog karaktera za koje smatramo da imaju pozitivne efekte na razvoj društva“, rekao je Dragan Knežev.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija