Izložba slika Bojana Stričevića: „Slikarstvo za mene predstavlja igru, radost i zadovoljstvo“

  30 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta 21. oktobra otvorena je samostalna izložba slika Bojana Stričevića, mladog umetnika iz Bečeja.
Izložba je njegov diplomski rad, na kojoj su prikazana ulja na platnu, ali i pasteli, akvareli, crteži i grafike, a inspiraciju pronalazi, kako je rečeno, u delima poznatih ruskih slikara 19. i 20. veka poput Ilje Rjepina, Isaka Levitana, Ivana Šiškina i drugih.
„Svako od nas ima neku vrstu dara u sebi koji treba da otkrije i da neguje tokom svog života. Ja sam svoj dar otkrio još u detinjstvu i nastavljam da ga negujem. Slikarstvo za mene predstavlja igru, radost i zadovoljstvo da na slikama sačuvam jedan trenutak vremena u kojem živimo. Nadam se da ću u narednom periodu kroz svoje slike uspeti da to prenesem i na vas, publiku“, rekao je Stričević.
Bojan Stričević je završio srednju umetničku školu u Novom Sadu, 2014. godine je diplomirao na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta EDUCONS u Sremskoj Kamenici, a prva iskustva u crtanju i slikanju portreta stekao je kod bečejskog akademskog slikara Viktora Škrabanja.  
Izložba je otvorena do 4. novembra.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija