Manifestacija „Rastimo uz ples - predškolci na trgovima“ Raspevana dečja bašta

  14 jun 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon maturanata srednjih škola koji su nedavno uz taktove kadrila i plesom na gradskom trgu obeležili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, prošlog petka i mališani iz predškolske ustanove „Labud Pejović“ su popularnu bečejsku „Pogaču“ oživeli svojim plesom i muzikom, a žutim majicama, radošću i osmesima učinili da izgleda kao najlepša raspevana cvetna bašta.

Naime, reč je o manifestaciji naslovljenoj „Rastimo uz ples - predškolci na trgovima“ koju organizuje Plesna asocijacija Srbije dece predškolskog uzrasta u saradnji sa dečjim vrtićima i opštinama uz podršku Ministarstva prosvete i bila je planirana za 1. jun, povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, ali je zbog kiše odložena za nedelju dana kasnije. Tako je oko 700 mališana iz Bečeja sa svojim vršnjacima u Bačkom Gradištu i u Bačkom Petrovom Selu sa vaspitačima, a na kraju i roditeljima, na trgu i na ulicama istovremeno plesalo uz dečju muziku na desetak koreografija koje je osmislila Plesna asocijacija. Bečejski mališani u manifestaciji „Rastimo uz ples - predškolci na trgovima“ učestvuju treći put, a ove godine se uključilo oko 11.700 predškolaca iz 28 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Bečejski „Bejbi fest“

Bečejski „Bejbi fest“, sport-ska manifestacija namenjena deci od šest meseci do četiri godine starosti koju organizuje Dečji vrtić „Labud Pejović“, četvrti put zaredom održana je prošlog petka na Gradskom trgu i ove godine okupila veliki broj mališana i njihovih roditelja. Uz muziku, klovna i maskote iz crtaća, ali i podršku svojih roditelja, braće i sestara, oko 150 predškolaca se nadmetalo u raznim sportskim disciplinama prilagođenim njihovom uzrastu kao što su puzanje, provlačenje, trčanje, guranje kolica, vožnja motorića i bicikla. Svi učesnici su nagrađeni slatkišem i sokićem, a najuspešniji i diplomom i medaljom.
U disciplini za bebe - puzanje na stazi od šest metara - pobednik je bio Uroš Jovanović, na poligonu za decu do tri godine najuspešniji je bio Aleksandar Tot, a u ubacivanju loptice u koš (nova disciplina) pobedio je David Urban. Zatim je usledila disciplina koja je privukla najviše takmičara, njih 60 od jedne do dve godine, u guranju kolica sa lutkama u kojoj je prvi na cilj stigao Adrijan Šeregi. U vožnji motorića i kamiončića šampion je bio Vladimir Popadić, a u poslednjoj disciplini – vožnja bicikla – za decu od tri godine, pobednik je ostao anoniman jer je nakon prolaska kroz cilj i osvojene medalje, u zanosu produžio vožnju biciklom dalje.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija