Vikend stonog tenisa: U čast loptice

  08 jun 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošlog vikenda Bečej (hala OSC „Mladost“) je bio domaćin dva stonoteniska turnira. U subotu je održano Prvenstvo Srbije za veterane, dok su se dan kasnije u okviru Otvorenog prvenstva Srbije takmičile mlađe kategorije.

Prvenstvo veterana

Prvenstvo Srbije za veterane okupilo je 51 stonotenisera koji su bili svrstani u četiri starosne kategorije. Bečejac Milutin Glavaški je osvojio dve srebrne medalje, u singlu i dublu sa sugrađaninom Goranom Draginim (obe u kategoriji veterana od 40 do 49 godina starosti), dok se Đorđe Petrov okitio bronzom u najstarijoj kategoriji (+65). Dragin je dobru partiju pružio i u singlu gde je stigao do četvrtfinala kao i Dragan Rakić i Tibor Bezeg. Dejan Zeremski i Ferenc Čeh prošli su takmičenje po grupama, a zastali su u osmini finala.

Prvenstvo Srbije

Na Otvorenom prvenstvu Srbije za mlađe kategorije nastupilo je 150 mini kadeta i kadeta iz Srbije. Bečejci su osvojili četiri medalje, što je ocenjeno od strane stručnog štaba kao odličan rezultat. Vesni Matijević u konkurenciji 7- 8. razreda pripalo je srebro, Bogdani Jeftenić (1 - 2. razred), Reki Bezeg (1- 2. razred) i Brigiti Bilik u kategoriji 7-8. razredi bronza. Lila Tobiaš je takmičenje završila u osmini finala.
Akoš Benke, član Vojvodine iz Bačkog Gradišta, „pozlatio“ se u konkurenciji 3-4. razredi, dok je njegova klupska koleginica Radmila Tominjak osvojila srebrnu medalju (1-2), a Barbara Đurčik bronzu u konkurenciji devojčica prvog i drugog razreda. Ana Vamoš je takmičenje završila u osmini finala.
Goran Dragin, predsednik STK Bečej, nije krio oduševljenje organizacijom, naročito Otvorenog prvenstva za mlađe kategorije.
- Manji odziv učesnika nego što smo očekivali imali smo na prvenstvu veterana. Ipak prisutna je bila većina najboljih u Srbiji, tako da turnir nimalo nije izgubio na kvalitetu. Što se tiče Opena, 150 mladih stonotenisera na jednom mestu je dobar broj. Deca koja se takmiče za Bečej intenzivno treniraju dve-tri godine i to su prvi plodovi rada. Međutim, ne treba stati na tome, imamo još mnogo da radimo sa njima, ali i sa decom koja danas nisu osvojila medalje. U svakom slučaju, neće nas uspavati ove medalje, čak ćemo i pojačati rad, treniraćemo i preko leta. Prave rezultate očekujem za godinu, dve – izjavio je Dragin, koji je u stilu pravog fer – plej sportiste na kraju čestitao plasman u Prvu žensku ligu sportskim prijateljima iz gradištanske STK Vojvodine.

Vojvodina u eliti

Stonoteniserke Vojvodine iz Bačkog Gradišta uspele su da se nakon osvajanja prvog mesta u Drugoj ligi Srbije – Sever, odnosno baraža, plasiraju u Prvu lige Srbije (drugi rang takmičenja). Odlučujuće mečeve baraža za ulaz u Prvu ligu Srbije, Gradištanke su igrale prošlog vikenda u Aleksincu gde su bez ijednog poraza osvojile „pol poziciju“. Ekipa u sastavu Sanja Mirilov, Sabina Šurjan, Aneta Poljak i Edina Benke redom je pobeđivala Unireu iz Uzdina sa 4:1 u setovima, Borac iz Paraćina sa 4:0, Hajduk Veljko iz Negotina 4:0, Barajevo sa 4:1 i Crvenu zvezdu iz Beograda sa 4:1 u setovima, koja je zajedno sa Vojvodinom ostvarila plasman u Prvu ligu.
Pored fenomenalnog ekipnog uspeha, Gradištanke su ostvarile uspeh i na pojedinačnom planu, jer je Sabina Šurjan (mlađa kadetkinja) dobila poziv da nastupi za kadetsku reprezentaciju Srbije na prvenstvu Balkana krajem juna i za nastup na Evropskom prvenstvu u Beču.
Šandor Poljak, trener i predsednik STK Vojvodina, zadovoljan je istorijskim uspehom ekipe, ali ujedno i nervozan zbog sve lošije materijalne situacije u kojoj se klub nalazi.
- Kvaliteti Sabine Šurjan, koja je mlađa čak tri godine od ostalih kadetkinja i kojoj je ukazano poverenje da nastupi za reprezentaciju najzad su došli do videla. Međutim sa druge strane gledano za neverovati je da ona reprezentativni program mora da samofinansira. Po izjavi roditelja oni nisu u mogućnosti da to finansijski isprate kao ni klub. Da li će se naći rešenje za nju, ili će na kraju zbog nemogućnosti finansiranja morati da odustane od reprezentacije to je pitanje koje se mora rešiti narednih dana – rekao je Poljak.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija