Pretprošla sezona velika opomena: Elita traži pojačanja

  25 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon osvajanja drugog mesta u baraž sistemu za plasman u Prvu ligu Srbije a time i ulaska u futsal elitu, pred rukovodstvom Kluba malog fudbala Bečej je veliki izazov: kako u uslovima besparice sakupiti tim koji neće ponoviti istoriju (KMF Bečej se pre tri sezone plasirao u Prvu ligu Srbije, ali se nakon samo jedne sezone takmičenja vratio u Drugu ligu), već će uspeti da zadrži prvoligaški status.

Sportski direktor kluba i jedan od članova stručnog štaba Bečeja Dejan Stanojev (pored njega trener je i Goran Šćepanović) smatra da ekipi nedostaju još tri iskusna prvoligaška igrača i da bi uz takva pojačanja Bečej imao stabilnog dugogodišnjeg prvoligaša.
– Na početku sezone konstruisali smo plan o brzom povratku u Prvu ligu. Ja kao sportski direktor kluba i Aleksandar Jovanović, predsednik kluba, selektirali smo igrače i tada predviđena pojačanja. Svi igrači iz Bečeja su ostali u timu, kao i Arvai iz Vrbasa, dok su nam se pridružili Blažin iz Novog Bečeja i Goran Šćepanović iz Novog Sada. Tu je tada bio i Aleksandar Lazarević iz Novog Sada, koji je posle jesenjeg dela sezone napustio ekipu. Smatrali smo da su navedeni igrači dovoljni za Prvu ligu, pokazalo se da smo bili u pravu. Ostaje da ponovo sednemo, predsednik Jovanović, ja i ostali članovi Upravnog odbora kluba i da vidimo kako dalje. Čekamo i formiranje nove lokalne vlasti kojoj ćemo uputiti pitanje da li je u interesu opštine da Bečej ima ekipu koja igra najveći stepen jednog klupskog takmičenja ili nije. Čak i u slučaju negativnog odgovora, mi ćemo raditi na tome da se, koliko nam prilike omoguće, pojačamo uz par igrača značajnog prvoligaškog iskustva, kako nam se ne bi ponovila sezona 2009/10. kada smo osvajanjem četiri boda u jesenjem delu šampionata bukvalno ispali smešni – izjavio je Stanojev.
Aleksandar Jovanović, predsednik kluba, istog je razmišljanja što se tiče pojačanja. Jovanović, za razliku od Stanojeva, ide i korak napred, sa spremljenom formulom za adekvatna, jeftina pojačanja.
- Razmišljamo o tome da stupimo u kontakt sa rukovodstvom Ekonomca i da zatražimo od njih nekoliko igrača iz Ekonomca B, koje bi uz pomoć opštine smestili u „Komarac“ (naziv za Dom penzionera, prim. aut.). Tako bi nas mnogo jeftinije koštala sezona. Trenutno za prevoz na trening i utakmice par igrača izdvajamo 420.000 dinara. Stupićemo u kontakt i sa igračima Letećeg Holanđanina iz Vrbasa da vidimo koji je njihov dalji plan. Da li žele da igraju Drugu ligu ili da dođu kod nas i zaigraju Prvu ligu. Isto ćemo, ukoliko iz Prve lige ispadne i SAS iz Zrenjanina, pokušati sa njihovim igračima. U igri je i povratak Davora Stankovića i Ivana Stanojevića. Sve je moguće. Do prelaznog roka ima još tri meseca. Videćemo – rekao je Jovanović.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija