Školsko prvenstvo Južnobačkog regiona: Uspešni stonoteniseri na školskom takmičenju

  13 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na okružnom školskom prvenstvu Južnobačkog regiona za osnovne i srednje škole održanom 5. aprila u Novom Sadu, opštinu Bečej su predstavljale dve škole, osnovna „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta i srednja Ekonomsko-trgovinska iz Bečeja.

Takmičari bečejske opštine postigli su zavidne rezultate. U pojedinačnom plasmanu devojčica iz osnovnih škola prvo mesto je osvojila Sabina Šurjan iz Bačkog Gradišta, a takođe Gradištanac Akoš Benke, među dečacima iz osnovnih škola, delio je 3. i 4. mesto sa takmičarem iz Čelareva.

Gradištanke šampionke

U II saveznoj ligi za žene, ekipa Vojvodine je 6. aprila, u poslednjem, 18. kolu u Subotici igrala protiv Spartaka, lidera lige, koji je do tada bio neporažen. Gradištanke su pobedile rezultatom 4:0 i tako su u poslednjem kolu lige preotele prvo mesto od Spartaka. Sada predstoji baraž za ulazak u I saveznu ligu.

Srebrne kadetkinje

Na ekipnom prvenstvu Srbije za kadetkinje koje je održano u Senti 7. aprila, titulu prvaka osvojila je ekipa Sente. Drugo mesto je pripalo ekipi Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Muškarci su drugi

Muška ekipa Vojvodine je u poslednjem kolu Bačke lige na domaćem terenu pobedila Temerin rezultatom 4:1. Muška ekipa Vojvodine je osvojila drugo mesto u Bačkoj ligi.

U ekipnom takmičenju osnovnih škola najbolje su bile đaci škole iz Bačkog Gradišta, Sabina Šurjan i Edina Benke, a dečaci iz iste škole osvojili su treće mesto (Akoš Benke i Silard Kovač).
I srednjoškolci iz Bečeja su trijumfovali: Aneta Poljak je bila prva u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Ekonomsko-trgovinska škola ekipno osvojila treće mesto (Aneta Poljak i Nataša Ilčešin). Dečaci su u ekipnom plasmanu (Daniel Karačonji i David Čolak) osvojili treće mesto.
Prvoplasirani sa okružnog takmičenja su stekli pravo da nastupe na republičkom školskom prvenstvu u Šidu od 9. do 14. maja.

B.M.

 

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija