Prijem stonoteniserki kod predsednika: Bačkogradištanke su najbolje u Srbiji

  06 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ekipa stonoteniserki Vojvodine iz Bačkog Gradišta u sastavu Edina Benke, Sabina Šurjan, Barbara Đurčik i Radmila Tominjak, 3. marta je u Vrnjačkoj Banji, u kategoriji novajlija do 13 godina starosti, bez ijednog poraza postala prva u Srbiji.
Za bačkogradištanske stonoteniserke i njihovog trenera Šandora Poljaka predsednik opštine Peter Knezi je u utorak upriličio prijem u gradskoj kući i uručio im je simbolične poklone.

Šandor Poljak je izjavio da su svi u klubu nekoliko godina radili za ovaj uspeh, bez profesionalnog trenera, nekoliko sati dnevno, uz podršku roditelja i kluba, jer klub nema stalnog sponzora i predstavlja problem čak i obezbeđivanje opstanka kluba. Poljak je rekao da bi kontinuirana finansijska pomoć doprinela boljem i sigurnijem funkcionisanju stonoteniskog kluba.

Šurjan-Benke vicešampionke Srbije

Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja u Odžacima Gradištanke su 1. aprila osvojili dve srebrne medalje. Sabina Šurjan je postala vicešampionka Srbije, a u igri parova Šurjan i Edina Benke su takođe osvojile drugo mesto.

Inače, prošla i ova godina su za Vojvodinu iz Bačkog Gradišta najuspešnije godine u poslednjih 20 godina, jer je krajem oktobra prošle godine Akoš Benke postao dvostruki prvak Srbije u uzrasnoj kategoriji do 10 godina, Sabina Šurjan je u kategoriji dece do osmog razreda bila druga u Srbiji, a par Šurjan-Edina Benke takođe je bio drugoplasiran u državi.

B.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija