FINALNI TURNIR KADETSKOG PRVENSTVA ODBOJKAŠKOG SAVEZA SREDNJA BAČKA: Bečejke se plasirale na Prvenstvo Vojvodine

  30 decembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Novom Bečeju je prošle subote održan finalni turnir Kadetskog prvenstva Odbojkaškog saveza Srednja Bačka, na kom su odbojkašice Bečeja osvojile drugo mesto i time se plasirale na pokrajinsko kadetsko prvenstvo. Bečejke su nakon pobede u polufinalu nad domaćim Jedinstvom sa 3:0 u setovima, poražene sa identičnim rezultatom u finalu od Vrbasa, koji je u drugom polufinalnom meču prethodno bio bolji od Turije (3:0). Treće mesto pripalo je odbojkašicama Turije, koje su sa 3:1 u setovima savladale Novobečejke.

Aleksandar Ikić, trener bečejskih kadetkinja, smatra da je zauzimanjem drugog mesta ispunjen cilj zacrtan početkom sezone.
- Na takmičenje smo otišli oslabljeni, sa samo jedanaest igračica. Ostale devojke zbog bolesti i povreda nisu bile u mogućnosti da nam pomognu. Na obe utakmice bile su primetne oscilacije u igri, naročito u drugom meču, u koji smo ušli sa previše respekta prema protivniku. Idemo sada na zasluženi odmor, a nakon praznika slede pripreme za nastavak sezone i drugi krug kadetskog takmičenja - rekao je Ikić.
Odbojkaški savez Srednja Bačka, koji čine Hajduk iz Kule, Vrbas, Srbobran, Turija, Jedinstvo (Novi Bečej), Libero (Bačko Gradište), Grbić (Temerin) i Bečej i u okviru kog je održano kadetsko, a pre dva vikenda i pionirsko prvenstvo, oformljen je ove jeseni na inicijativu mladog trenerskog tima OK Bečeja, Aleksandra Ikića, Matea Radine i Saše Bakića, koji smatra da je okupljanje odbojkaških klubova iz regije i formiranje Saveza izuzetno bitno za razvoj odbojke u Bečeju i regiji.
- Uključivanjem najmlađih u zvanična takmičenja omogućuje im odigravanje velikog broja zvaničnih utakmica i turnira, a samim tim i brže igračko sazrevanje dece i bolje rezultate u seniorskim selekcijama. Savez će funkcionisati u službi klubova i razvoja odbojke u Srednjoj Bačkoj koja u odnosu na ostale regije u pokrajini zaostaje više decenija, a naše vreme tek dolazi - optimista je predsednik saveza Saša Bakić.
Pored Saveza formirana je i sudijska organizacija sa ciljem da mladim sudijama omogući afirmaciju i usavršavanje.
- Na više seminara i sastanaka matično udruženje Odbojkaških sudija Turija – Vrbas – Bečej formiralo je tim od dvadesetak mladih sudija koji bi trebalo da iznesu sva predstojeća takmičenja i da se razvijaju i sazrevaju zajedno sa igračima i samim Savezom. Da bi se odbojka razvijala i podizala na viši nivo u našem okruženju, neophodno je razvijanje sistema takmičenja i omogućavanje mladima da pored igračkih, grade karijere i kao sudije i kao treneri - rekao je Bakić.

I. Stepanov

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija