A Polgári Vajdaság tiltakozik a műsorszórási ügynökség döntése miatt - Ami tilos – nem tilos

  10 jun 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Az Alkotmánybíróság betiltotta a Nemzeti Arcvonal náci szervezetet.

Ennek értelmében tilos nyilvános összejöveteleket szervezniük, könyveket és egyéb kiadványokat megjelentetniük, illetve bármilyen más módon hirdetni és népszerűsíteni eszméiket. Azok azonban, akik ezeket a kiadványokat megjelentetik és a Nemzeti Arcvonal programját népszerűsítik, még mindig élvezik a hatalom bizonyos részének bizalmát, figyelmeztet közleményében a Polgári Vajdaság társulás, amelyet kilenc civil szervezet alkot.
A Köztársasági Műsorszórási Ügynökség (RRA) május 4-én elvetette a Vajdasági Független Újságíró Egyesület tiltakozását Dalibor Bubnjevićnek, a Slučaj Nacionalni stroj (A Nemzeti Arcvonal eset) című kiadvány népszerűsítőjének a Vajdasági RTV igazgatóbizottságába való kinevezése miatt, azzal a kifogással, hogy tiltakozásukat nem adták át „időben”.
Goran Davidović Führer, a szervezet vezetőjének e könyve azt a náci programot népszerűsíti, amely a polgári jogok megvonását követeli a nem ária lakosság számára, ezek elszigetelését, a fajilag vegyes házasságok betiltását stb.
Az Alkotmánybíróság figyelembe vette az Alkotmányt és értékeinek védelmét, a RRA tanácsa a „késedelem” kifogása mögé bújt, s bebizonyította, hogy a formalitásokat a törvénynél, az erkölcsnél és a társadalmi érdekeknél is fontosabbnak tartja.
A Polgári Vajdaságba tömörülő szervezetek ezért azt követelik, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg Dalibor Bubnjević tagságát a Vajdasági RTV igazgató bizottságában, áll egyebek között a szervezet június 5-i közleményében.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija