Nova cena rada: Minimalac od juna 17.748 dinara

  29 april 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta i Vlade Srbije prošle nedelje postigli su saglasnost da minimalna cena rada od juna meseca do decembra bude 102 dinara za radni sat, a to znači da će iznos nove minimalne plate biti 17.748 dinara.
Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je da je Unija od Vlade dobila obećanje da će do kraja juna biti povećan neoporezivi deo zarade, što je bio uslov poslodavaca da prihvate povećanje minimalne cene rada sa 95 na 102 dinara po radnom satu.

On je rekao da će Ministarstvo finansija napraviti proračun na koliko bi taj deo mogao biti povećan. Unija je ranije tražila da se neoporezivi deo zarade poveća sa oko 7.500 dinara, koliko je sada, na 16.000 dinara.
Predstavnici Saveta rekli su da će ove nedelje potpisati i socijalni sporazum sa Vladom kojim će se predvideti da se iz republičkog budžeta za oporavak privrede i za zapošljavanje izdvoji 500 miliona evra. Predviđeno je ulaganje u prioritetne oblasti u visini od 35,4 milijarde dinara i odobravanje više od 17,7 milijardi dinara kredita iz Fonda za razvoj, kao i 4,6 milijardi dinara subvencija za otvaranje novih radnih mesta domaćim i stranim poslodavcima.

B.M. (Izvor: Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija