Prva liga Srbije: Šestica za Piroćance

  29 april 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Igrači Kluba malog fudbala Bečej okviru 25. kola I futsal lige Srbije pobedili su na Veliku subotu, na svom terenu, ekipu Pirota sa 6:1 (0:0). Prvih „ 20. minuta mirovale su mreže, a prikazana je izjednačena igra oba tima.

„Prštale su stative“ sa obe strane. Prvo je igrač Pirota Jovan Stanković pogodio stativu u 14. minutu, da bi dva minuta potom uzvratila „trojka“ Bečeja Nemanja Žeravica. Novu priliku za gol gosti su imali u 18. minutu kada je Zlatković ponovo pogodio okvir gola, a Piroćani su bili najbliži pogotku u poslednjim trenucima prvog dela meča. Krstić je „prošao“ svog čuvara Žeravicu, dodao Iliću koji je sa oko sedam metara pogodio levu stativu Bakračevog gola, a lopta se odbila do Krstića koji je ponovo pogodio levu stativu gola Bečeja. Početak drugog dela susreta protekao je u znaku gostiju sa istoka Srbije. Dragan Stanković je u 24. minutu loptu uputio duboko do Jovana Stankovića, a ovaj sa pet metara šutirao pravo u Bakrača. U istom minutu novu priliku za Piroćance imao je malopređašnji asistent, Dragan Stanković, ali se lopta pogodivši stativu vrtela po gol liniji i vratila u teren. Od tog momenta kreće „rapsodija“ Bečeja. Žeravica je već u 25. minutu, nakon kontre i oštrog šuta sa osam metara od gola Pirota doveo Bečej u vođstvo. U narednom minutu desila se nova promena na semaforu. Davor Stanković, sedmica Bečeja, izveo je pravu majstoriju. Napravivši lažnjak „okrenuo“ je svoje čuvare, i loptu po zemlji poslao u golmanov suprotni ugao (2:0). Pred kraj prvog dela susreta (29. minuta) Bečej je imao prednost (3:0). Arvai je je nakon klizećeg starta zahvatio loptu i poslao je u mrežu Jovanovićevog gola. Nadu za preokret gostima doneo je u 31. minutu Dragan Stanković, ali je odgovor na pitanje pobednika dao Davor Stanković u 31. minutu nakon asistencije Raškovića. Do kraja meča „pečat“ na pobedu Bečeja stavili su Arvai (37. minut) i Maksimović (38. minut).
Jedan od najboljih igrača Bečeja na subotnjem meču, Davor Stanković, smatra da možda razlog za lošu igru domaćina u prvom poluvremenu treba tražiti i u činjenici da se utakmica igrala u dva sata popodne, u vreme na koje ekipe nisu navikle.
- U drugom poluvremenu smo se probudili i zasluženo dobili meč.

Sutra vas u Nišu očekuje meč poslednjeg kola, u kojem ništa ne možete dobiti, niti izgubiti. Ipak, da li ćete da se borite za tri boda?

- Nije istina da nam utakmica ništa ne znači. Lepo je prvenstvo završiti pobedom i nešto većim bodovnim saldom. Sigurno je da nećemo putovati tri-četiri sata za Niš i vratiti se kući bez borbe - rekao je Stanković.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija