Bačko Petrovo Selo: Pijačarina po staroj ceni

  28 januar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prema informacijama dobijenih od sekretara Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo, Zoltana Kiša, na prvoj sednici Saveta Mesne zajednice u ovoj godini doneta je odluka da cena pijačarine i zakupa mesta ostane na prošlogodišnjem nivou (pijačarina za jedan dan je 100 dinara, a zakup mesta, tj. stola od dva metra na godinu dana iznosi 7.000 dinara).

Savet Mesne zajednice je doneo i odluku o raspisivanju tendera za izvođača radova za čišćenje i iskopavanje melioracionog kanala van naseljenog mesta u dužini od oko 2,5 kilometra. Za ove radove Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je Mesnoj zajednici 1,9 miliona dinara.
„Izvan sela i sa istočne i sa južne strane, postoje melioracioni kanali, a čišćenje, izmuljivanje i spajanje tih kanala za nas je jako bitno jer će omogućiti da se voda od atmosferskih padavina brže izvuče iz sela i poljoprivrednog zemljišta. Pogotovo je bitno za male parcele blizu sela da ne budu poplavljene jer na njima proizvođači gaje rano povrće. Po našem projektu predviđeno je 1,9 miliona dinara, toliko smo i dobili, a pokušaćemo i od opštinske komisije za izdavanje državnog zemljišta da dobijemo dodatna sredstva kako bismo uradili što više. Trenutno muku mučimo sa atmosferskom vodom i kuće od naboja su u opasnosti. Obavestili smo nadležne u opštini i pozvali inspektore da obiđu teren i naprave zapisnik i želeli bismo da lobiramo za neku pomoć, jer ima par kuća koje nisu više za stanovanje (srušili su se zidovi). Radimo na tome ali uzalud odvodimo atmosfersku vodu jer su i podzemne vode visoke, pa to stvara dodatne probleme i tu smo nemoćni“, rekao je Kiš.
On je rekao i da je prošle nedelje stiglo 80 posto drvene građe za krov kapele na pravoslavnom groblju i očekuje da će u narednom periodu stići i preostali deo, a čim vremenski uslovi dozvole, počeće radovi.
Na sastanku Saveta Mesne zajednice konstatovano je da opšta sigurnost i bezbednost građana i imovine nije na zadovoljavajućem nivou, i dalje su učestale krađe u ovom naseljenom mestu, pa se traži pomoć od nadležnih organa. Takođe je konstatovan problem velikog broja pasa lutalica na ulicama koji napadaju građane, a o tome su obavešteni nadležni organi u opštini.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija