Radnici PIK-a nezadovoljni: Štrajk već od 1. septembra?

  27 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici sindikata u PIK-u „Bečej“ su nakon nedavno održanog štrajka upozorenja zbog zaostalih zarada, najavili i generalnu obustavu rada od 1. septembra.

Tu najavu, u skladu sa propisima, poslali su i rukovodiocu i vlasniku PIK-a, koji su, prema rečima, Aleksandra Pešića, predsednika Samostalnog sindikata u PIK-u, zatražili od sindikata da ne stupe u štrajk 1. septembra, već da 6. održe zajednički sastanak u cilju postizanja dogovora o dinamici isplata zarada zaposlenima do kraja godine.
Pešić je rekao da će zaposleni u PIK-u „Bečej“ do danas (27. avgusta) odlučiti da li će stupiti u štrajk 1. septembra ili 8, dva dana nakon sastanka predstavnika sindikata sa vlasnikom PIK-a, ukoliko on neće da ispuni sindikalne zahteve.
Naime, sindikati traže isplatu svih dospelih zaostalih zarada do 31. avgusta, povezivanje radnog staža, odnosno izmirenje svih dospelih, a neizmirenih obaveza koje poslodavac ima prema zaposlenima (PIO), izmene i dopune postojećeg kolektivnog ugovora kod poslodavca, odnosno usklađivanje kolektivnog ugovora sa Opštim kolektivnim ugovorom i Zakonom o radu.

Promena u Upravnom odboru

Po nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama nedavno je imenovan i novi član Upravnog odbora PIK-a „Bečej“ - nekadašnji generalni direktor ove firme Živan Gavrilović, koji je „nestao“ iz kombinata u vreme petooktobarskih promena 2000. godine.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija