Obuka za srednjoškolce o rodno zasnovanom nasilju: „Budi muško“

  17 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dvadesetak učenika bečejskih srednjih škola je učestvovalo na treningu „Budi muško“ o nasilju i rodno zasnovanom nasilju u Kreativnom centru Gradskog pozorišta od 9. do 11. februara, a uzimajući u obzir veliko interesovanje mladića, slične obuke će biti organizovane i ubuduće. Naime, reč je o interaktivnoj obuci koja je organizovana u neformalnom okruženju korišćenjem metoda vršnjačke edukacije i sastojala se od edukativnih radionica koje se bave temama kao što su nasilje, rod i pol, rodne uloge, seksualno nasilje, etiketiranje, moć i odnosi, izražavanje vlastitih osećanja...

Trodnevnu obuku su vodili treneri Centra E8, a potom bi trebalo da učesnici u svojim školama, u školskim parlamentima formiraju „Budi muško“ klub, pri Kancelariji za mlade, koji će osmišljavati, planirati i realizovati akcije sa ciljem širenja i promovisanja osnovnih vrednosti, ideja i poruka o borbi protiv nasilja, rodnoj ravnopravnosti i zdravim stilovima života.
Organizatori treninga o nasilju i rodno zasnovanom nasilju bili su Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa Gradskim pozorištem i Centrom E8.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija