Ovčarsko-kablarski maraton: Osvojena Morava

  13 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Plivači PK Bečej u poslednje dve nedelje učestvovali su na dva takmičenja u daljinskom plivanju na otvorenom, a kući su se već po običaju vratili sa medaljama i peharima.
Tradicionalni „Ovčarsko-kablarski Ilindanski maraton“ koji je održan na Zapadnoj Moravi kod Ovčar Banje protekao je u znaku Bečejaca.

U muškoj konkurenciji, na stazi dužine 2,1 kilometara, priznanja za prva tri mesta pripala su plivačima Bečeja. Prvi na cilj u vremenu 24,51 stigao je Tamaš Farkaš, drugi je bio Šebešćen Šinkovič (25,11), dok je treće mesto zauzeo Sebastijan Sabo (25,20).
U Ovčar Banji plivala se i trka na 500 metara u kojoj su Bečejci takođe imali uspeha. Prvo mesto u kategoriji dama pripalo je Marini Matić, u muškoj konkurenciji Aron Šinkovič je osvojio zlato, dok je Čongor Tot Hasnoši bio četvrti.

PK Svim star u Adi

Na plivačkom mitingu u Adi nastupili su i plivači PK Svim star. Njih osmoro osvojilo je pet medalja (tri zlatne, dve bronzane). Najuspešnija je bila Ana Jeftenić koja je u trkama na 50 metara kraul i 50 metara delfin doplivala do zlatnih odličja. Starijoj sestri pridružio se i Filip Jeftenić koji je u Adi u svojoj uzrasnoj kategoriji bio najbolji na 50 metara delfin. Treće mesto na ovom mitingu su osvojili Uroš Kovačev (50 m prsno) i Anet Šoš (50 m leđno). Jovana Đurić, Nada Mandić, Lenke Horvat i Nikola Ratkov nisu uspeli da osvoje medalje, ali su isplivali svoja najbolja vremena.

Na maratonu na Zapadnoj Moravi nastupilo je 56 plivača.
Sebastijan Sabo je učestvovao i na tradicionalnom maratonu „Jarak – Šabac“ koji je po 41. put održan na Savi kod Šapca. On je u izuzetno jakoj konkurenciji uspeo da prepliva stazu dužine 19 kilometara, a na cilj je stigao petnaesti.
Plivači PK Bečej nisu zapostavili ni „bazensko“ plivanje, pa su prošlog vikenda nastupili na mitingu u Adi na kojem su nastupila 424 plivača iz 35 klubova. Bečejci su osvojili pet medalja (tri zlatne i dve bronzane). Dva zlatna odličja osvojila je Biljana Božić (50 m kraul i 50 m prsno), a najsjajnije odličje pripalo je i Marini Matić u trci na 50 metara prsno. Srebrom su se u Adi okitili Šebešćen Šinkovič (50 m leđno) i Donald Fenjveši (50 m prsno). Blizu osvajanja medalje bila je i Karolina Tot Hasnoši koja je u dve trke na cilj stigla četvrta.

S.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija