Odbojka – I vojvođanska liga grupa istok (ž) 10. kolo: Hercegovina – ŽOK Bečej 3:0

  21 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkašice Bečeja su pretrpele poraz u nastavku prvenstva. One su minulog vikenda odigrale utakmicu 10. kola I vojvođanske lige u sali OŠ „Aleksa Šantić“ u Ravnom Topolovcu protiv odbojkašica Hercegovine koju su izgubile rezultatom 3:0 (25:16, 25:18, 25:21).

Očekivalo se da Bečejke možda mogu i da iznenade rivalke koje su u prvom delu prvenstva na svom terenu savladale sa 3:1, a pored toga ekipa Hercegovine je do tada imala samo jednu pobedu i nalazila se na poslednjem mestu sa tri osvojena boda. Međutim, i pored neuspeha odbojkašice Bečeja nisu pokvarile plasman i bilans iz jesenjeg dela prvenstva koje su okončale na 5. mestu sa 12 bodova uz 5 pobeda, od kojih tri na domaćem (Hercegovina 3:1, Proleter 3:2, Inđija 3:2) i dve na gostujućem terenu (Žitište 2:3, Krajišnik 0:3), tri poraza – dva na gostujućem (Kikinda 3:1, Mladost II 3:0) i jedan na domaćem terenu (Banat iz Vršca 1:3).

- Zadovoljan sam ukupnim bilansom ali mislim da smo u pojedinim utakmicama mogli da postignemo i bolje rezultate i pružimo kvalitetniju igru. Nadam se da ćemo neke stvari ispraviti u drugom delu prvenstva i da nećemo ponoviti greške koje smo pravili u prvih 9 kola - rekao je trener Aleksandar Ikić koji je u jesenjem delu mogao da računa na sledeći sastav tima: Jelena Grbić, Ksenija Obadović, Ksenija Tašin (kapiten), Jovana Vico, Anđela Petrov, Vanja Obadović, Nađa Grozdanović, Nađa Švedić, Marta Glavaški, Jovana Stanojev, Teodora Rajić, Ksenija Petković.

U ostalim utakmicama 1. kola prolećnog dela prvenstva zabeleženi su sledeći rezultati:
Žitište – Kikinda 0:3
Krajišnik – Proleter (Zr) 0:3
Inđija – Mladost II 3:2
Slobodna je ekipa Banata iz Vršca.

Na tabeli je prva ekipa Kikinda sa 21 bodom, Banat iz Vršca je drugi sa 20 bodova, odbojkašice Bečeja su na petom mestu sa 12 bodova a u narednom kolu, u subotu na svom parketu, s početkom u 14 časova sastaju se sa ekipom Žitišta koja je na četvrtoj poziciji sa četiri boda više. Proleter je šesti sa 11 bodova koliko ima i sedma ekipa Mladosti II iz Nove Pazove. Hercegovina je pretposlednja, osma, sa šest i poslednji je Krajišnik sa četiri boda.

U 11. kolu igraju još:
Mladost II – Krajišnik
Proleter – Hercegovina
Kikinda – Banat
Slobodna je ekipa Inđije.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija