Područna liga Novi Sad za mlađe kategorije: Bečejci u pokrajinskoj eliti

  18 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Područna liga Novi Sad za mlađe kategorije fudbalera završena je prošle nedelje.

Za razliku od svojih starijih kolega (prvi tim) koji su se u istom rangu borili za opstanak, pioniri i kadeti Bečeja Old gold su postigli veliki uspeh i posle dužeg vremena uspeli su da se plasiraju u Kvalitetnu vojvođansku ligu.
Pioniri Bečeja Old gold su u grupi A (12 ekipa) bez poraza zauzeli prvo mesto sa 84 osvojena boda uz skor od 27 pobeda i tri remija uz odličnu gol razliku – 134:7.
Kadeti su u svojoj grupi zauzeli šesto mesto sa četrnaest pobeda, sedam nerešenih mečeva i devet poraza i 49 osvojenih bodova (gol razlika 79:71). Pošto se u Područnoj ligi Novi Sad rezultati pionira i kadeta računaju zbirno, u konačnom rasporedu Bečejci su zauzeli prvo mesto sa 133 osvojena boda.
Poslednji korak ka plasmanu u Kvalitetnu vojvođansku ligu bili su baraž mečevi protiv Cementa. Pioniri su u oba susreta savladali vršnjake iz Beočina (4:0, 2:1), dok su kadeti kod kuće pobedili 2:1, a na strani izgubili sa 3:0. U ukupnom skoru Bečejci su osvojili devet bodova (tri pobede), Cement tri i tako je Bečej Old gold postao novi vojvođanski ligaš.
U klubu su veoma zadovoljni postignutim rezultatima:
- Bili smo ubedljivi ove sezone, pogotovo pioniri. Podatak da smo takmičenje završili bez poraza, sa 134 data i samo sedam primljenih golova govori sve. U baražu smo dokazali da smo najkvalitetniji i da ćemo na jesen zasluženo igrati u pokrajinskoj ligi. Kao trener prvenstveno sam zadovoljan ponašanjem i zalaganjem pionira tokom čitavog prvenstva, deca nisu napravila nijedan incident i to je ono najvažnije. Radi se o vrlo talentovanoj generaciji mladih fudbalera pred kojom je lepa budućnost, ali samo uz mnogo kvalitetnog rada. Ne bih izdvajao pojedince, uvek gledam kolektiv i mislim da kolektiv izbacuje pojedinca, a pojedinac nikada nije izbacio kolektiv - rekao je Dalibor Novčić, trener pionira Bečeja Old gold.
I Dean Ivanišević, trener kadeta bečejskog kluba ima sličan komentar o protekloj sezoni:
- Kadete sam preuzeo u februaru i zadovoljan sam momcima u timu koji su stvarno korektni i radni. Ne bih pričao mnogo, pored igrača velike zasluge za ovaj rezultat ima i Vladimir Radulović koji je ekipu kadeta vodio u jesenjem delu prvenstva.
O očekivanjima u Kvalitetnoj vojvođanskoj ligi Novčić je rekao:
- To je ozbiljna liga u kojoj nastupaju novosadska Vojvodina, Kikinda, subotički Spartak, Novi Sad i drugi kvalitetni klubovi iz Vojvodine. Sigurno je da je ta liga mnogo jača od Područne i sigurno je da će nam takmičenje u njoj pokazati koliki su nam dometi. Pripreme za novu sezonu počećemo između 10. i 15. jula pošto liga kreće sredinom avgusta. Imaćemo tridesetak dana da se dobro pripremimo, a dečaci će morati pakleno da rade. Kvalitetna vojvođanska liga mnogo više košta od one u kojoj smo se do sada takmičili, pa ćemo ovih dana napraviti roditeljski sastanak i videti ko može da nam pomogne. Imaćemo i sastanak sa nadležnima u opštini i nadam se da će oni prepoznati kvalitet koji ovi mladi fudbaleri poseduju i da će nam finansijski pomoći da se nesmetano takmičimo.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija