Prijem u SO Bečej - Sat za medalju

  22 avgust 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svečani prijem za kajakaše iz Bečeja, svetskog prvaka Marka Novakovića, „bronzanog“ Marka Tomićevića, četvrtoplasiranog Dejana Terzića i trenera Jožefa Šotija, koji su na svetskom prvenstvu u Moskvi ostvarili ogroman uspeh, upriličen je i u gradskoj kući u Bečeju 12. avgusta, gde su ih dočekali zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević, direktori sportskog centra, Vodokanala, Direkcije za izgradnju i predstavnik Saveza sportova opštine.


Ivanišević je u ime opštine i u svoje lično i ime svih Bečejaca čestitala kajakašima i njihovom treneru na velikom uspehu, poželela im mnogo sreće i uspeha u daljem takmičenju i u znak zahvalnosti uručila im ručne satove.


„Od ukupno pet medalja koje je osvojila Srbija na svetskom prvenstvu u Rusiji, Bečej dobija dve medalje. Čestitam vam na tome i smatram da je ovo najlepši i najplemenitiji način da se jedna zemlja promoviše u inostranstvu, a naravno i jedna opština. Svi smo izuzetno ponosni na to što ste Bečejci, što ste ostvarili ovakav uspeh i za našu opštinu i predstavljali nas na ovakav način, jer ste upravo vi najbolji ambasadori u inostranstvu. Nadam se da ćete svojim primerom uticati i na mlađe naraštaje da se bave sportom i zdravim načinom života“, izjavila je zamenica predsednika opštine Bečej.


Kajakaši su se zahvalili na čestitkama i prijemu i istakli da im mnogo znači to da su u svom rodnom gradu prihvaćeni i cenjeni.


„Smatramo da dajemo neki doprinos ovom gradu i nadamo se da dajemo dobar primer svoj deci, da treba što masovnije da se bave sportom. Neće svi biti olimpijci ili svetski prvaci, ali iz te mase izaći će kao dobri ljudi i dobri sportisti“, rekao je Marko Tomićević i zahvalio se i kajakaškom klubu koji im je, iako ove godine ne veslaju pod njegovom zastavom, omogućio da treniraju i pripremaju se i oni i reprezentacija Srbije.


„Ovi momci su stvarno vredno radili i trenirali u Bečeju i na Tisi i smatram da je ovo zaista vrhunski rezultat, pogotovo za ovako malo mesto. Slobodno možemo reći da je Bečej grad kajaka“, rekao je trener kajakaša Jožef Šoti, koji se zahvalio i kajakaškom klubu i sportskom centru što su im omogućili da u Bečeju treniraju, ali i opštini Bečej na podršci.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija