Odbojka – I vojvođanska liga grupa cenar (ž) 14. kolo: Slavija – Libero 2:3

  21 mart 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkašice Libera iz Bačkog Gradišta su minulog vikenda odigrale utakmicu 14. kola I vojvođanske lige grupa centar na gostovanju u Novom Sadu gde su se u nedelju u sali OŠ“Ivan Gundulić“ sastale sa ekipom Slavije i zabeležile četvrtu prvenstvenu pobedu rezultatom 2:3 (25:16, 26:24,15:25, 18:25, 12:15).

U ostalim mečevima 14. kola sastale su se odbojkašice:
Grbić – Lavice 07 3:2
Dunav volej – Beočin metal 3:0
Štrand volej – NS volej (odloženo)
Star – NS Tim (odloženo)

Ostvarenim rezultatom Bačkogradištanke su se revanširale novosađankama za poraz iz prvog dela prvenstva (3:1) i stvorile nadu da do kraja prvenstva, u preostala četiri kola u kojima se sastaju sa odbojkašicama iz vrha tabele, možda mogu zadržati trenutnu poziciju na tabeli i obezbediti opstanak u aktuelnom takmičenju. Ekipa Libera se nalazi na osmom mestu sa devet osvojenih bodova.

Međutim, biće vrlo teško da tako nešto ostvari, jer pored toga što su im protivnice u narednom kolu četvrtoplasirana ekipa Star, pa potom drugoplasirane rukometašice Grbića, zatim ekipa NS Volej u 17. kolu koja je trenutno šesta i u poslednjem kolu na gostovanju trebale bi da se sastanu sa trenutnim liderom na tabeli, ekipom Lavice 07, njihove konkuretkinje u borbi za opstanak odbojkašice Slavije, koje se nalaze na pretposlednjem mestu sa 7 bodova, imaju nešto lakše protivnike do kraja prvenstva.

One bi već u sledećem kolu trebale da se sastanu sa poslednjeplasiranom ekipom Beočin metala koja je u dosadašnjem toku prvenstva osvojila samo tri boda a jedinu pobedu ostvarila protiv ekipa Štrand volej rezultatom 3:2. Pored toga odbojkašice Slavije u naredna dva kola igraju na svom parketu. U 16. kolu su im protivnice odbojkašice ekipe Dunav volej a u 17. ekipu Štrand volej dok su im u poslednjem kolu na gostovanu protivnice odbojkašice Star. Tako da Novosađanke imaju nešto bolje šanse, od Bačkogradištanki, da izbore plasman koji obezbeđuje opstanak u ovom rangu takmičenja.

U 16. kolu odbojkašice Libera u nedelju u Sali OŠ“Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu sa početkom u 18 časova sastaće se sa ekipom Star iz Novog Sada a igraju još:

Beočin metal - Slavija
Dunav volej – Štrand volej
NS Tim – Grbić
Lavice 07 – NS Volje tim

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija