Turnir u streličarstvu - Robin Hud u Bečeju

  22 avgust 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U nedelju je u Goranskom parku održano prvo zvanično takmičenje iz streličarstva u organizaciji Streličarskog kluba Bečej, na kojem je učestvovalo 50 takmičara iz 11 organizacija iz Srbije, Subotice, Beograda, Pančeva, Zemuna, Odžaka, Temerina, Novog Sada, Crvenke, Malog Iđoša i Bečeja.


„U pitanju je takmičenje tipa ’polje’, to znači da se meta nalazi u prirodnom okruženju, na različitim mestima i razdaljinama i mete su različitih veličina. Takmičari su od kategorije pionira do veterana i gađaju takođe različitim stilovima, to jest u pet disciplina. Streličarski klub Bečej postoji od 2010. godine i do sada smo u Bečeju imali prijateljske turnire, a s obzirom na to da smo i članovi Streličarskog saveza Srbije, ovo je prvi put da smo zvanično dobili mogućnost da organizujemo turnir. Rezultati sa ovog turnira se boduju, a i klub kao organizator dobija određeni broj poena za organizaciju“, rekao je sekretar Streličarskog kluba Bečej, Zaviša Lučić.


U okviru turnira organizovan je i volonterski kamp „Kao Robin Hud“ koji je trajao od 11. do 20. avgusta.


Organizator volonterskog kampa je Streličarski klub iz Bečeja u partnerstvu sa organizacijom Mladi istraživači Srbije i u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine i Bečeja, Udruženjem Eko-Bečej, Kancelarijom za mlade, a turnir su podržali i pojedine lokalne firme.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija