250 učenika iz Bečeja na krosu RTS-a

  21 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tradicionalni kros RTS-a za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji je ove godine održan dvadeseti put i 14. maja je na njemu učestvovalo 383.550 učenika i predškolaca iz 143 opštine.

Za razliku od prethodnih godina, kada je kros RTS-a u Bečeju organizovan na nivou opštine, ove godine je održan u osnovnim školama, dok su učenici srednjih škola zajedno trčali na dolmi pored Tise. Prema rečima Gorana Strajnića, pomoćnika predsednika opštine zaduženog za omladinu i sport, razlog toga je što je informacija o održavanju krosa prvo stigla na „pogrešnu adresu“, pa nije bilo dovoljno vremena da se takmičenje organizuje kao prethodnih godina.
U trkama je učestvovalo ukupno 250 učenika iz Ekonomsko-trgovinske škole (ETŠ), Gimnazije i Tehničke škole, a osvajači prva tri mesta po kategorijama su: devojke, prvi razred (600 m): Sunčica Vuletić (ETŠ), Aleksandra Vajagić, Tamara Žomolja (Gimnazija); drugi razred (600 m): Ljubica Radosavljev, Ester Terek, Dragana Mirić, svi iz ETŠ; treći razred (800 m): Bojana Miladinović, Nada Barać (ETŠ) i Jelena Zec (Gimnazija). Muškarci, prvi razred (800 m): Albert Silađi (Gimnazija), Roland Tot (ETŠ), Boris Bajčetić (Tehnička škola); drugi razred (800 m): Radoslav Rajić (ETŠ), Aleksandar Stepanov (Tehnička škola), Boško Segedinac (Gimnazija); treći razred (1.000 m): Nemanja Jović (ETŠ), Damir Hasanović, Aleksandar Božić (Tehnička škola).
Takmičarska završnica 20. krosa RTS-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održaće se na jesen u šest gradova Srbije (u Zaječaru, Leskovcu, Inđiji, Beogradu i Šapcu), u kojoj će učestvovati svi učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija