Muzičko takmičenje „Fantast“: Bečejcima 28 nagrada

  26 maj 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ nakon devet dana muziciranja đaka na različitim instrumentima, okončano je 23. maja.

U dvorcu „Fantast“ nastupilo je 563 takmičara, rekordan broj za 6 godina postojanja takmičenja koje organizuje Muzička škola „Petar Konjović“.
Takmičari su u Bečej stigli iz 68 gradova iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, a kao i prethodnih godina, i ove godine su „takmičarski“ instrumenti bili klavir, violina, harmonika, tambura i gitara.
Bečejska muzička škola učestvovala je na nadmetanju sa više od dvadesetak đaka, koji su osvojili brojna prva, druga i treća mesta.
Deca su u svim takmičarskim kategorijama bila podeljena u po osam grupa, a u kategoriji klavira Bečejci su osvojili najviše prvih mesta: Bogdan Kovačev, Kalina Kurjački, Amfilohije Bikar, Žofi Ferenc, Korina Balaž, Mateja Stražmešterov, koji je i jedini Bečejac koji je dobio maksimalnih 100 poena, Gala Jevtimijević, Marina Šmit, Viola Štefaniga, Anastasija Stanojev i Kristina Kovač, a Noemi Gal, Jovana Božić, Nikol Banki, Kinga Taloš, Dunja Jevtimijević i Anđelija Bekvalac dobile su druge nagrade.

Koncert za sladokusce

U toku Međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast 2017“ održan je i svečani koncert u Gradskom pozorištu, na kom su nastupili omladinski duvački orkestar iz bratskog grada Čongrada, dečji tamburaški orkestar muzičke škole i orkestar harmonika UG „Muzički trenutak“, čiji su članovi nekadašnji učenici muzičke škole.

U kategoriji violina među prvonagrađenima je takođe bila učenica Muzičke škole „Petar Konjović“ Danijela Ranđelović.
U kategoriji harmonika prve nagrade su osvojili Tamaš Tot i Aleksa Antonić.
U kategoriji tambura prvi su bili Florian Batori i Marko Milinkov, Aleksa Đurkić, Stefana Lazić i Strahinja Segedinski su bili drugi, a Todor Rakić i Milena Stajić osvojili su treća mesta.
U kategoriji gitara Akoš Molnar je dobio prvu nagradu.
Specijalnu nagradu je zaslužio profesor gitare u beogradskoj Muzičkoj školi „Petar Konjović“ Nenad Petrović, jer je na takmičenje doveo dvanaestoro učenika koji su svirali na gitari.
Titula laureata i 100 evra dodeljeno je Sofiji Glavičić iz Muzičke škole „Josip Slavenski“ iz Beograda u kategoriji violina. Ona je na poklon dobila 100 evra, a 14 đaka koji su osvojili maksimalnih 100 bodova, nagrađeno je sa 50 evra – u kategoriji klavir 8, na violini 5 i na tamburi jedan.

B.M.


Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija