Takmičenje talentovanih srednjoškolaca: Šest nagrada za Bečejce

  26 maj 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole Bečej osvojili su pet nagrada, a predstavnik Gimnazije Bečej jednu na 15. vojvođanskom takmičenju talentovanih srednjoškolaca GENIUS, koje je održano sredinom maja u Novom Sadu, u gimnaziji „Svetozar Marković“.

Takmičenje se odvijalo u nekoliko sekcija, a đaci iz bečejske Ekonomsko-trgovinske škole su se nadmetali u kategorijama ekonomija, đački menadžment, zaštita potrošača i fotografija, dok je predstavnik Gimnazije Bečej predstavio svoj rad u sekciji društvenih nauka.

Rita Jastrebinac i Leontina Lukač bile su prve u sekciji đački menadžment sa biznis planom Cvećara „Magnolia“ (mentorka: profesorka Andrea Galgo Ferenci), Levente Urban i Helena Đurčik su takođe bili prvi u kategoriji zaštite potrošača (mentorka: profesorka Lea Lukač), a Kristina Pece je svojim fotografijama u dve kategorije osvojila prvo mesto (mentor: profesor Karolj Križan). Drugu nagradu su u oblasti istorije kancelarijskog poslovanja osvojili Martin Želer i Laura Baliž (mentorka: profesorka Andrea Galgo Ferenci).

Tibor Balint iz Gimnazije Bečej je osvojio treću nagradu za rad o holokaustu (mentor: profesor istorije: Peter Roža).

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija